5 начина да удължиш удоволствието от секса

Ако сексът се е превърнал в рутина, ето пет съвета как да промените всичко.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Числата никога не лъжат! На повечето двойки им отнема от 5 до 10 минути, за да достигнат оргазъм. Как да удължиш удоволствието в леглото за него и за теб?

Имаме пет ефективни трика в ръкава.

СЛЕДВАЙ ДЪХА СИ

Преждевременният оргазъм има много общо с това как ти и партньорът ти дишате. Учестеното дишане е един от сигналите за наближаваща сексуална „развръзка“. Ако контролираш честотата на вдишванията и издишванията, ще можеш в точното време да започнеш да дишаш по-бавно и дълбоко. Тогава почти със сигурност ще удължиш желания ефект.

6 причини да кажеш "да" на мисионерската поза

Вижте повече

6 причини да кажеш "да" на мисионерската поза

Колкото и странно да звучи, класическата мисионерска поза е една от любимите на мъжете. Ние ще ти разкрием кои са най-големите ѝ предимства.

ИЗПОЛЗВАЙ ЕЗИКА СИ

Един хитър трик за удължаване на половия акт е използването на езика. Не, не става въпрос за орален секс или празни приказки. Чувстваш ли се готова да завършиш сексуалните си удоволствия? Прокарай езика си през горното небце зад зъбите. „Гъделичкането“ почти сигурно ще забави за известно време приятната развръзка, а ти можеш да се наслаждаваш на процеса още по-дълго.

ПРАВИ ИНТИМНИ УПРАЖНЕНИЯ

Друг сигурен начин за удължаване на удоволствието и половия акт за теб е тренирането на мускулите на тазовото дъно с упражнения на Кегел. Класическата версия: в рамките на 10 секунди бързо стисни и разхлаби мускулите на влагалището, след което си направи почивка за същото време. Прави това упражнение по 3 серии няколко пъти на ден. Такова интимно физическо възпитание е полезно не само за удължаване на половия акт, но също така ще ти помогне и да се подготвиш за раждане, да възстановиш бързо тъканите след раждането, и е превенция на много възпалителни процеси в гениталната област.

Галерия: Какво възбужда всяка зодия

Виж всички снимки

СМЕНЕТЕ ПОЗАТА

Правилно избраните сексуални пози също могат да забавят удоволствието. „Голямата троица“ на свещените позиции: „мъж отгоре“ (партньорът трябва да ограничи амплитудата и да забави ритъма на движение, да диша дълбоко и да стегне коремните мускули); „жена отгоре“ (прост начин за удължаване на половия акт без допълнителен стрес, особено ако мъжът не заема легнало положение, а е полуседнал); позицията „настрани“ (изисква най-малко физическо усилие от двамата партньори, достатъчно е само леко люлеене на тялото).

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПРЕЛЮДИЯТА

Най-нежният вариант на продължително удоволствие е продължителната любовна игра. Много партньори по време на секс са твърде страстни за собствената си възбудимост и искат да се възползват от ситуацията възможно най-бързо. В този момент (това важи особено за мъжете) те са нервни и тревожни, защото „всичко върви твърде добре“ и не искат да губят ритъм. Важно е да си представите, че правенето на любов не е "маратон", а момент на релакс и удоволствие. Организирайте си романтична прелюдия един за друг, флиртувайте един с друг, дразни го, превърни случващото се в изкушаваща игра, в която всеки се наслаждава на преживяването и не се стреми към „финала“. Тогава въпросът как да удължиш половия акт ще изчезне от само себе си.

Отгоре е по-забавно: 8 начина за по-добра Ездачка

Вижте повече

Отгоре е по-забавно: 8 начина за по-добра Ездачка

Специалистите разказват как да подобриш уменията си в поза Ездачка. На теб ти остава единствено да четеш и да изпълняваш.