5 мита за грима, на които не трябва да вярваш

Колко често си чувала думите: „Гримът е вреден за кожата ти!“ А колко пъти си повярвала на тези думи? Експерти твърдят, че при правилна употреба той може да има предпазващ и защитен ефект за кожата.

 
 

Колко често си чувала думите: „Гримът е вреден за кожата ти!“ А колко пъти си повярвала на тези думи? Експерти твърдят, че при правилна употреба, той може да има предпазващ и защитен ефект за кожата.

Гримът е начин на изразяване. Той е пръв приятел на жената, защото чрез него тя се чувства по-красива, по-дръзка и по-секси. Ето и някои от най-популярните митове за макияжа, на които не трябва да вярваш:

►►► Твоят бюти блендър като нов само за минута

Виж какъв грим подхожда на зодията ти в галерията долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

1. „Гримът пречи на кожата да диша“: качественият грим не само не задушава епидермиса, но и добавя допълнителна защита. Онова, което съсипва кожата е да си легнеш, без да свалиш своя грим и да почистиш лицето си старателно.

via GIPHY

2. „Гримът те състарява“: точно обратното. Правилният подбор на продукти може да изрази най-силните черти на твоето лице и да прикрие най-слабите. Твърдението, че кожата се състарява от ежедневната употреба на грим е погрешно. Появата на бръчки е генетично обусловена .

via GIPHY

3. „Единствената функция на грима е да прикрива несъвършенствата“: да, това е една от основните му функции, но в никакъв случай не е единствена. Хубавите продукти хидратират кожата, озаряват лицето и защитават от външни влияния.

via GIPHY

4. „Винаги е добре да нанасяш грима с пръсти“: ако искаш гримът ти да изглежда естествен, най-доброто решение е да използваш четка или гъбичка. Единственото условие е да ги переш веднъж месечно, защото в противен случай функцията им изчезва.

via GIPHY

5. „Продуктите издържат повече време, ако се държат в хладилника“: вярно е, че има продукти, които задължително трябва да се съхраняват в хладилник, но гримовете не са част от тях. Достатъчно е да ги съхраняваш на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.