5 факта за мастурбацията, които не знаеш

Нека изненадите започнат!

 
 

Да, жените мастурбират. Много от тях го правят редовно, приятно им е и подобрява сексуалния им живот.

Според майка ми жените не мастурбират. Фактът, че аз го правя и тя го знае, е защото чете какво пиша и се разстройва, че това е поредното доказателство, че „се държа като мъж“ (фраза, с която и тя, и баща ми са ме описвали неведнъж). Баща ми го счита за комплимент, но майка ми се надява, че тези думи ще ме накарат да се държа подобаващо като една примерна дама.

Галерия: Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие...

Виж всички снимки

Нямаш късмет, мамо.

Въпреки мнението на майка ми по темата, жените мастурбират. Много от тях го правят редовно, приятно им е и подобрява сексуалния им живот. Ако знаеш как сама да се докараш до оргазъм, сексът с някой друг е много по-задоволителен, защото си уверена и познаваш тялото си.

Ето пет неща, които вероятно не знаеш за мастурбацията. Надявам се, че ще ти помогнат да си по-открита и спокойна по въпроса.

1. Хората, които правят секс редовно, мастурбират по-често

Странно, но факт. Ако мастурбираш, вероятно си по-сексуално отворена и съответно правиш повече секс. Освен това, знаеш какво ти харесва и това прави изживяването с партньора още по-хубаво.

►►► Виж тук най-добрите техники за самозадоволяване (само за жени)!

2. Жените мастурбират повече, отколкото са склонни да си признаят

Това не е кой знае колко шокиращо разкритие, но процентът ще те изненада. Повечето тийнейджърки се пипат редовно. Проучванията показват, че преди да са станали на 18, 80% от мъжете и 59% от жените са пробвали да мастурбират. За тези над 18, цифрите са малко неясни. В някои проучвания 92% от жените си признават, че са го правили, докато при други процентът е между 50 и 70.

3. По-възрастните жени също мастурбират

С възрастта, желанието за секс не намалява особено. Проучване е установило, че около 30% от жените на възраст между 60 и 69 години са мастурбирали „неотдавна“. При тези над 70 „мастурбират над половината от тези, които нямат мъж до себе си, а при омъжените жени процентът е 12,2%“.

Галерия: Секс трикове за горещ секс

Виж всички снимки

4. Някои държави насърчават мастурбацията сред тийнейджърите

През 2009 британското правителство се присъедини към други европейски държави и издаде нови брошури за сексуалното здраве сред тийенейджърите, в които ги насърчава да мастурбират редовно. Това според здравните власти предпазва от нежелана бременност и полово предавани болести. Интересно дали след като Великобритания излезе от ЕС, ще има нови брошури, забраняващи мастурбацията...

►►► Виж тук 100 парещи секс въпроса и отговорите им!

5. Мастурбацията не винаги е била табу

Древните римляни са били доста отворени на тема сексуалност. А има и праисторическа глинена фигурка на жена, която се пипа и явно ѝ харесва. Но през XVIII век е издадена анонимната брошура, озаглавена „Онания“, която слага край на цялото забавление. Тя нарича мастурбацията „гнусен грях“ и „омърсяване“ и изобразява архаични изобретения, които да предпазват от това „омърсяване“. На мастурбацията се приписват ужасни неща като лудост и болести. Това създава много лош имидж на мастурбацията и макар че през 60-те години на миналия век настъпва сексуалната революция, за много хора, особено силно религиозните (и майка ми), мастурбацията все още е неприемлива.

Най-добре остави тези глупости и отивай да се пипаш.