5 грим трика за страхотно селфи

Ето как да се сдобиеш с мечтаните хиляди лайкове.

 
 

Ето как да се сдобиеш с мечтаните хиляди лайкове.​

Всички знаем, че перфектното селфи е трудно за постигане, защото коства много усилия. Първото важно е да избереш правилния ъгъл, правилно да хванеш светлината и, разбира се, да се погрижиш за грима си на съвсем не последно място! Основното нещо, което трябва да запомниш, е, че гримът за селфи винаги е по-силен от ежедневния. Защо? Защото камерата неутрализира част от грима. Така че можеш спокойно да изпробваш онези цветове и техники, от които винаги си се страхувала.

Как героите на Дисни си правят селфита, виж в галерията долу:

Галерия: Героите на Дисни си правят селфита

Виж всички снимки

►►► Перфектна кожа за идеално селфи

Скрий всичко, което трябва да бъде скрито

И така, застани пред огледалото и се подготви да започнеш да твориш. Първото нещо, с което трябва да започнеш своя грим, е корекцията на несъвършенствата и проблемните зони на кожата. Използвай коректори или основа, за да скриеш кръговете под очите си, пъпките и всички други несъвършенства по кожата. След това с помощта на четка или гъба нанеси плътно основата. Не забравяй да "запечаташ" основата с пудра, за да се отървеш от нежелания блясък на лицето.

Контуриране

Следващата стъпка е контурирането на лицето. Забелязала ли си, че при селфи лицето често изглежда плоско? За да избегнеш този ефект, е необходимо да "очертаеш" чертите на лицето си правилно. Бронзираща пудра или руж нюанс ще ти помогнат. Не забравяй да потъмниш скулите, горната и страничната част на челото, както и долната част на брадичката. За да направиш лицето си да изглежда свежо и сияйно, добави малко розов руж към слепоочията и изпъкналите части на челото. Завърши с малко хайлайтър или пудра върху четката и премини през брадичката, скулите, върха на носа, областта под веждите и над горната устна.

Очите

Основното правило на успешното селфи е изразителният поглед. Очната линия ще ти помогне, защото нищо не подчертава дълбочината на очите така, както черната очна линия. Сега се погрижи за миглите си. Първо, използвай извивачка за мигли, а след това нанеси няколко слоя спирала за обем. И не забравяй веждите! Просто ги подчертай или им нарисувай нова форма - изборът е твой, а основното е да заложиш на молив, който е подходящ нюанс.

Не забравяй за устните си!

А сега - внимание към устните! За да започнеш правилно и крайният резултат да бъде абсолютно удовлетворяващ – използвай скраб за устни – той ще премахне излишната кожа и ще подготви устните ти за нанасяне на червило или гланц. Съветваме те да заложиш на матови червила в наситени нюанси или плътни гланцове за устни с различни ефекти. И още нещо: искрената усмивка винаги изглежда многократно по-привлекателна! Не го забравяй.

Без сложни прически

Стоиш пред огледалото, гледаш се, харесваш се, но нещо липсва, нали? Време е да се погрижиш за косата си! Не е нужно да си правиш супер сложна прическа, просто придай на косата си спретнат вид, така че да изглежда естествено и лесно.