5 грешки, които допускаш в мастурбирането

Ти заслужаваш най-доброто! Особено, когато си доставяш удоволствие сама.

 
 

Нормално е да се натъкваш на партньори, които не могат да те докарат до оргазъм, но дори и ти самата можеш да не се справиш със задачата. Колкото и да ти се иска.

Макар да изглежда, че няма какво да се обърка, когато си сама със себе си, възможно е не всеки път да получаваш „фойерверките“, които ти се искат (и заслужаваш). Има няколко причини да не ти се получава, когато мастурбираш.

Галерия: Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие...

Виж всички снимки

1. Опитваш се твърде упорито.

Точно както и в леглото с партньор, така и в соловите изпълнения е валидно правилото, че оргазмът се отдалечава все повече, когато мислиш упорито за достигането му. Запомни, че както при секса, така и мастурбирането, главната цел трябва да бъде удоволствието, а не достигането до голямото „о“. Дай си време да се насладиш на случващото се, вместо да се ядосваш, че губиш ценно време, защото не свършваш.

►►► Виж тук 5 факта за мастурбацията, които не знаеш!

2. Чакаш да стане време за лягане.

Причината да си лягаш вечер обикновено не е, защото искаш да прекараш малко време, хм, сама със себе си. Причината е, че вече нямаш сили и ужасно ти се спи. Нищо чудно, че си твърде изморена за да успееш да стигнеш върха безпроблемно. Но тъй като времето преди лягане е подходящо за соло игрички, опитай се да нажежиш атмосферата още през деня. Ако успееш да вмъкнеш в графика си малко предигра, то ще си готова да „избухнеш“ веднага щом стигнеш до леглото. Наясно сме, че да се промъкваш в банята на офиса, за да мастурбираш е сигурен начин да те уволнят, така че пробвай да се събуждаш малко по-рано сутрин. Или използвай пълния потенциал на пръстите си и секс играчките само през уикендите.

3. Не правиш упражненията на Кегел.

Неслучайно лекарите хвалят урпажненията на Кегел непрестанно – включи ги към ежедневния си режим и веднага ще усетиш разликата. Силната влагалищна стена се равнява на силни оргазми. А ако не си в особено настроение, няколко свивания и отпускания на влагалището ще те възбудят достатъчно (за тази цел движенията на влагалищните мускули трябва да са бързи и кратки).

►►► Виж тук 9 предимства на мастурбацията за по-як секс!

4. Не можеш да се отпуснеш.

За съжаление, табутата около мастурбацията, особено при жените, датират от векове. И макар през 2016 година хората да са настроени доста по-освободено по темата, подсъзнанието ти може да не мисли така. Напълно възможно е да изпитваш чувство на вина, дори да не го осъзнаваш. Но запомни, че няма за какво – самозадоволяването е един от най-добрите начини да научиш какво ти харесва и да използваш знанията си с партньор.

Галерия: Подходящи секс пози според хороскопа ти

Виж всички снимки

5. Сексуалността ти винаги е зависела от партньор в леглото.

Понеже мастурбацията е нещо, което някои жени смятат за „неправилно“, възможно е те да хвърлят цялата отговорност за оргазмите си върху партньора. Ако винаги си разчитала на други хора да те докарат до свършване, то оргазмите ти на практика принадлежат на някого другиго. В това няма нищо лошо, но ако ти се иска да стигнеш до върха сама, трябва да изкараш партньора си от съзнанието си и да проучиш своята собствена, самостоятелна сексуалност. Не мъжът прави магията. Ти сама си я създаваш. Пробвай да гледаш снимки, които намираш за възбуждащи, чети еротична литература или си пусни порно. Каквото и да е, което те кара да се чувстваш секси. Сама.