5 „да“ и 5 „не“ за прическите през 2018-а година

На някои прически ще кажем „здравей“, а на други „довиждане“.

 
 

Супер (супер) късото русо „пикси“ беше хит през цялата година (за справка Кристен Стюарт и Зоуи Кравиц), но през 2018-а никак няма да е актуално.

Ще ти помогнем да останеш на гребена на вълната в ресор „Прически“ с нашия списък от пет стила, които са вън от играта за тази година и други пет, за които всички ще говорят.

Брюнетка си - виж актуалните идеи за прическата ти в галерията долу:

Галерия: По-сладка от шоколад: идеи за брюнетките

Виж всички снимки

„Да“: дълга коса

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Добре де, може би не ултрадълга (чак до глезените) и ултраправа, като при Бионсе и Ники Минаж. Техните прически с екстеншъни изживяха своята минута слава. Но прилично дългата коса, която си поддържала като дете се завръща. Зареди се с достатъчно подхранващи продукти, за да я държиш в кондиция.

►►► Жена с косопад си отгледа супер дълга прическа като на Рапунцел

„Не“: Тигрови кичури

Вдъхновената от тигровата окраска прическа включва тънки карамелени кичури, боядисани върху топка кестенява база. И макар тези цветове да отиват практически на всяка жена и да изглеждат прекрасно, тенденциите през 2018-а се изместват повече към монохромните нюанси при косата, като...

„Да“: Ледено русо

За естествените и изкуствените блондинки, фризьорската вселена представя най-лесния цвят за поддържане: ледено-русото, което не само изглежда разкошно само по себе си, но се комбинира невероятно с пастелни тонове – синьо и лилаво, например.

►►► Русо като на Селена Гомес - не се постига толкова лесно, колкото мислиш

„Не“: Супер гладката коса, сресана на прав път

A post shared by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

В случай, че си пропуснала, 90-те години се завръщат с пълна сила (за пореден път). За целта, косата ти трябва да е съвършено права, както когато я изправяше всеки божи ден в осми клас. Но недей да прекаляваш с носталгията по своето 13-годишно „аз“. Косата ти не бива да е прилежно сресана на прав път. Вместо това, трябва да заложиш на...

„Да“: Гладко сресана назад коса

Съжаляваме сресана на прав път коса, но ти няма да си на мода през 2018-а. Никак даже. Мястото ти заема красиво сресаната назад прическа. С нея всяко момиче може да изглежда като принцеса от приказките. Трябва да се съгласиш – макар да отнема малко повече време за оформяне, тази прическа придава официален и „cool” външен вид. За да я постигнеш, не са ти нужни гел или лак за коса, а помада. Точно така, помада. Сложи малко количество от нея върху ситен гребем и започни да сресваш косата назад, кичур по кичур, докато не я пригладиш перфектно.

Гладката и "мокра" коса - виж снимки как се носи в галерията долу:

„Не“: Платинено русо и супер късо „пикси“

Изненадващо, една от най дръзките прически за 2017-а (на нейния чар се поддадоха куп знаменитости, сред които Зоуи Кравиц, Кристен Стюарт и Кара Делевин) губи позиции. Изненадата идва от това, че тя изглежда мега секси и мъжкарски едновременно. Абсолютен хит! Хит, който отстъпва място на...

„Да“: Традиционното „пикси“

Лесно е да минеш от супер късото към нормалното „пикси“. Просто оставяш косата ти да порасне, както направи Кара Делевин. Съветваме и боядисване в студено-рус нюанс, който както вече казахме е на върха на класацията при цветовете. Консултирай се с добър фризьор, защото прическата не е лесна и лесно може да бъде объркана.

„Не“: Чорлава коса до раменете

За нейната популярност основно е виновна Тейлър Суифт (и донякъде Клоуи Грейс Мориц), но всъщност прическата води началото от 70-те години и певицата Джоан Джет. Колкото и да ни харесва небрежната външност, която чаровно разбърканата коса на леки вълни ни придава, време е за нещо ново. И то е...

►►► Тайната за луксозни къдрици на Victoria's Secret

„Да“: Къдрици и още къдрици

A post shared by lana (@alannaarrington) on

КЪДРИЦИ! Първото правило при тях е никога, никога, никога да не ги филираш. Независимо дали си притежателка на ситни или по-обемни къдрици, или всяка сутрин оформяш правата си коса с маша, трябва да знаеш – къдриците са тук, за да останат! Колкото по-обемни и добре дефинирани, толкова по-добре. Просто ги пусни на свобода.

„Не“: миниатюрни аксесоари

През последната година, актрисата Жанел Монае се превърна в кралицата на аксесоарите за коса. Перли, златни коронки, дори очни ябълки – какво ли не украсяваше прическата й. Уточняваме, че чаровните аксесоари за коса все още са на мода. Само размерът им се променя – от миниатюрни, те стават по-масивни.

Жанел Монае също промени стила си по новите тенденции, както показват последните снимки от публичните й появи. Огромна шапка, летяща чиния... каквото и да е това на главата й.