5 черти на жените, които никога няма да бъдат самотни: тествай се!

Какво ни прави привлекателни?

Има жени, които привличат мъжете като магнит. Каква е тяхната тайна? Нека разберем какви функции трябва да има едно момиче, за да има много почитатели наоколо!

Привлекателност

Д-р Дейвид Фредерик от университета Чапман провежда експеримент, за да разбере по какви критерии хората избират партньора си. Оказва се, че привлекателният външен вид е важен за 92% от мъжете. Но добрата новина е, че това не означава, че трябва да станеш супермодел. На първо място е необходимо да изглеждаш здрава - това привлича противоположния пол!

Независимост

Долу патриархалните митове за жената, която знае само да поддържа огъня в семейното огнище и да бърка вкусни гозби на печката! Според психолога Алис Ийгли отдавна хората са започнали да правят избора си въз основа на социалните, а не на биологичните процеси. Мъжете вече оценяват независимостта на жената, а не качеството на пилешката супа, която може или не може да направи.

Дейвид Фредерик мисли по същия начин: според неговите данни 74% от мъжете обръщат внимание на доходите на потенциалния партньор от противоположния пол: колкото по-стабилни и по-големи са те, толкова по-добре. Да, и за теб е много по-удобно да разчиташ на собствените си, а не на парите на други хора, нали?

Общителност

Според проучване на Луси Хънт от Тексаския университет, хората стават по-привлекателни за нас, когато прекарваме много време в тяхната компания. Нищо чудно, че толкова често тези, които са приятели от дълго време, стават двойка, а звездите започват романи с колеги от снимачната площадка.

Този механизъм е подреден просто: комуникацията ни помага да опознаем човека и тогава неговият характер и вътрешни качества стават по-важни от външния вид. Така че едно момиче, което има много приятели мъже, може спокойно да разчита на редица джентълмени, независимо как изглежда!

Галерия: По обувките ще го познаеш

Виж всички снимки

Любезност и отзивчивост

И мъжете, и жените често се влюбват в лекари, психолози, учители и треньори. Ноем Спенсър, професор по психология в университета Otterbein, е сигурен, че работата е там, че тези професии изискват отзивчивост и интерес към събеседника. „Хората, които са мили и не се притесняват да изразят открита симпатия към нас, се възприемат като по-привлекателни и следователно печелят маратона по избор“, казва ученият.

Способността да погледнеш в очите на другия

Психологът от университета в Масачузетс Джоан Келерман провежда експеримент, който може да се нарече "игра на взиране". Тя моли 72 субекта да се разделят на групи и да се гледат в очите в продължение на две минути.

Много от участниците след това споделят, че са изпитали чувство на привързаност към отсрещния партньор, а някои дори признават, че са се влюбили буквално от пръв поглед. Така че практикувай зрителен контакт – той може да събуди чувства дори в непознат!

Безценните правила на ваканционната романтика

Вижте повече

Безценните правила на ваканционната романтика

За да не съсипеш лятната си романтика, добре е да запомниш няколко прости правила.