5 бюти продукта, които да държиш в хладилник

За да пожънеш ползите от тези продукти за красота, най-добре е да ги съхраняваш в хладилник.

 
 

Kои са продуктите, които виреят по-добре в студен климат, отколкото в тропическата „джунгла“ на банята?

Без значение дали всичко в хладилника ти е подредено под конец или в него се мъдрят само няколко тъжни домата, винаги има място за някой и друг козметичен продукт.

Галерия: 11 знаменитости с проблемна кожа

Виж всички снимки

1. Лак за нокти

Точно както бутилката бяло вино, така и тази на лака за нокти може да накара сърцето да те заболи, ако се счупи. Още по-тъжна ще бъдеш, ако отвориш любимия си лак, само за да откриеш как се е сгъстил и не става за нищо. Именно топлината активира разтворителите във формулата, което причинява сгъстяването. Дръж лака на хладно, за да удължиш живота му и поддържа гладка и лесна за нанасяне консистенция.

2. Маски за лице

Направи нанасянето им по-приятно и освежаващо, като ги съхраняваш на студено. По-ниската температура означава да засилиш свойствата на маската да намалява подпухването и зачервяванията.

►►► Виж тук 5 места, които забравяш да ексфолираш, а трябва

3. Крем за очи

Подобно на маските, кремовете за околоочна зона действат много по-приятно и се справят с торбичките по-бързо, ако са студени. Когато консистенцията е с температура, по-ниска от 37° C, тя свива кръвоносните съдове, което спира притока на течности към областта. Лимфен оток, чакай ни!

Галерия: Как се разкрасяват звездите в свободното си време

Виж всички снимки

4. Парфюм

Светлината и топлината влияят зле на химическия състав на парфюма, за който си похарчила ценни левове. Не позволявай това да се случи.

5. Кремове с ретинол и витамин C

Груба, но важна информация: в момента, в който някои съставки се изложат на враждебна среда (тоест, влажна и топла като тази в банята), това променя химичната им структура и намалява ефикасността им. Директната светлина и топлина също са врагове, така че направи услуга на теб и продуктите ти, особено съдържащите ретинол и витамин C, като ги оставиш да спят зимен сън. Новите технологии непрекъснато работят в полза на подобряването на тези съставки, но по-добре да си сигурна.