5 битови проблема, които могат да провалят планираната ти почивка

Понякога планираното пътуване и ваканция може да бъде развалено от най-баналните пропуски, за които дори не си се замисляла.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

очти всички имаме големи надежди за предстоящата ваканция, която планираме от доста време. Всяка от нас мечтае да отпусне тялото и душата си и да получи море от положителни емоции. Въпреки това, често дългоочакваното пътуване се превръща в истинско изпитание и всичко това заради ежедневните проблеми, които заплашват да развалят доброто настроение... Ако искаш да прекараш почивката си без проблеми, мисли дори за малките неща, които често решават всичко.

Изгубила си се на непознато място

Не всяка от нас притежава уникалната способност да се ориентира добре на непознато място. Отивайки на почивка в чужди градове или държави, рядко мислиш за факта, че може просто да се изгубиш. Добре е, ако успееш да се обърнеш за помощ към местните, но понякога трябва да разчиташ само на себе си. За да не бъде почивката ти развалена от такъв неприятен проблем, помисли за следните стъпки:

  • първо, не забравяй да изтеглиш офлайн карта на всички градове, които планираш да посетиш. Не изисква постоянна връзка с интернет, което означава, че можеш да я разгледаш дори на места, където няма мрежа;
  • второ, никога не разчитай само на телефона си, на който може да му падне батерията и в най-неочаквания момент да останеш без жокер. Преди пътуване или вече в процес на самостоятелната екскурзия, не забравяй да запишеш крайната дестинация (където трябва да стигнеш) в тефтерче например, което да сложиш в чантата си. Така можеш да попиташ местните жители за упътване и да стигнеш до правилното място дори и без телефон.
Снимка: iStock
Снимка: iStock

Не ти понася местната храна или имаш хранително натряване

Проблемът с хранителното натравяне не е нов, особено за тези, които пътуват в други страни. Въпреки това, много от нас упорито забравят за най-обикновените битови проблеми и ентусиазирано вкусват храна, която е необичайна за стомаха им. Ако не можеш да откажеш да опиташ националната кухня, не забравяй да се запасиш с подходящи средства: таблетки за чревния тракт.

Вжно: често се случва да си предвидила и да си взела със себе си лекарства, но да си ги прибрала в багажа си, който разбира се - не носиш с теб навсякъде... трябва да са в портфейла или чантата ти, тоест да са ти под ръка, а не да те чакат в хотелска стая.

5 съвета за твоята незабравима почивка в чужбина

Вижте повече

5 съвета за твоята незабравима почивка в чужбина

Лятото отдавна не е единственият сезон, в който можеш да отидеш на ваканция. Глобализацията и транспортните връзки с почти всички краища на света предразполагат да...

Загубила си си телефона

Повечето от нас отдавна са започнали да възприемат любимия си телефон като част от себе си. Озовавайки се на непознато място без телефон под ръка, много момичета наистина могат да изпаднат в паника, защото почти всичко, от което се нуждаят, е точно там. За да намалиш стреса от загубата на телефона си, увери се, че си запомнила всички пароли и резервни имейл адреси предварително, за да можеш да получаваш кодове за сигурност. Опитай се да не изваждаш телефона без нужда и в никакъв случай не го оставяй на ръба на масата!

Става ти лошо по време на пътуването

Болестта при пътуване е един от най-често срещаните ежедневни проблеми, които могат да се появят изневиделица и да провалят почивката, особено ако не можеш да избегнеш неприятно явление. Някой се разболяват от "морска болест", други не могат да пътуват дълго... Ако този тип проблем не може да бъде избегнат с лекарства, опитай се да облекчиш състоянието си по следния начин: фокусирай се не върху прозорците на транспорта, с който се движиш, а върху седалката на пътника отпред, интересна книга или слушане на релаксираща музика. Понякога проблемът може да се отстрани с помощта на вода, която трябва да се пие на малки глътки.

Ухапвания от насекоми или битови изгаряния могат да развалят дори планираната до най-малкия детайл почивка

В този случай е важно да се предотврати развитието на проблема чрез купуване на специални средства (при ухапвания от насекоми) или намаляване на степента на тяхното проявление чрез употреба на препарати, които ще облекчат дискомфорта на момента. Не забравяй, че ухапванията от някои насекоми могат да провокират не само сърбеж и дразнене, но и силна алергична реакция, а привидно леко изгаряне, ако не бъде третирано правилно, може да ти достави доста дискомфорт.

9 причини пътуванията да те правят по-щастлива

Вижте повече

9 причини пътуванията да те правят по-щастлива

Кое е първото нещо, което ти идва наум, когато чуеш думата „пътуване“?