4-те тайни на успешната връзка

Как да избегнеш проблемите във връзката и раздялата?

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Статистиката е безпощадна: седем от 10 двойки се разделят. Но все пак има как да се спаси ситуацията и да поддържате щастлив и траен съюз. Просто следвайте нашите правила:

70% от разделите и разводите могат да бъдат избегнати, ако и двамата партньори прилагат „четирите правила на успешните връзки“ в ежедневието си.

1. Важно е да си давате обратна връзка

За да бъде една връзка щастлива, трябва да има добра комуникация в двойката. Основна грешка: не е нужно редовно и подробно да разказваш как е минал денят ти (и да го очакваш от половинката си). Прекомерното влюбване в собствената личност с течение на времето води до загуба на интерес от страна на партньора. Обратната връзка е комуникация. Попитай го и го изслушай. Когато искрено се интересувате какво се случва в живота на другия, и двамата се чувствате добре.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

2. Не се страхувайте да изразите всичките си чувства (и двамата!)

Много важна тайна на успешната връзка: не крий реакцията си към определени действия от "другата половина". Кажи на партньора си какъв негов жест и действие ти доставя удоволствие и какво, напротив, предизвиква у теб чувства на отхвърляне и дискомфорт. Говори за това спокойно и искрено. Не очаквай отговор или реакция от него, просто му кажи. Например, ако по време на среща с приятели твоят любим те е ядосал с нещо, запази самообладание и по-късно у дома или на следващия ден му обясни недвусмислено какво точно в поведението му е предизвикало буря от негативни емоции у теб. След това смени темата на разговора. Партньорът ти ще се замисли върху проблема и ако наистина те обича, следващия път ще се държи по различен начин.

3. Усмихвай се повече

Усмивката е израз на благополучие и щастие. Не е ли това, което искате от връзката си? Гледайте комедии заедно, разказвайте си вицове, правете хумористични коментари, търсете всякакви извинения, които да ви накарат да се усмихнете. Чувството за хумор несъмнено е страхотно гориво за една дълготрайна връзка.

Спри да търсиш мигновената искра

Вижте повече

Спри да търсиш мигновената искра

Специалистите по връзки разказват защо търсенето на мигновената искра е отживелица.

4. Докосвайте се

Наборът от правила за успешни взаимоотношения би бил непълен без физически контакт. Всеки ден трябва да демонстрирате привързаност един към друг с помощта на тялото си: искрена прегръдка, неочаквана целувка, разходка, хванати за ръка, нежни докосвания по раменете, шията... Прегръдки, целувки, гальовни движения по гърба – всички тези жестове укрепват взаимоотношенията. Нека те се превърнат в приятен навик и за двамата и ще видите как любовта ви само ще расте и ще става все по-силна с времето. Не забравяй да кажеш на любимия човек за тайните на успешната връзка и започнете да ги практикувате едновременно.

Снимка: iStock
Снимка: iStock