4 спорта, с които изгаряш максимум калории

Четирите спорта, с които изгаряш повече калории, отколкото с бягане.

Четирите спорта, с които изгаряш повече калории, отколкото с бягане.

Ако не си от тези, които обичат спорта, тогава вероятно искаш да постигнеш добър резултат за кратко време! И ако например трябва да се отървеш от няколко килограма, упражненията, които изгарят калории, ще ти бъдат полезни. Но да отделиш време да тичате в парка или на пътеката във фитнеса не винаги е най-ефективния начин.

10 храни за здравословен и дълъг живот, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни за здравословен и дълъг живот

Виж всички снимки

►►► Включи спорта в плановете и графика си!

Скачане на въже

Да, това е детска игра, но може да изгори до хиляда калории на час! Зависи много и от теглото ти и колко често скачаш. Но не се опитвай да скачаш с часове, защото бързо ще се измориш. По-добре си прави серии и почивай между тях.

Плуване

Ако не си мързелива, тогава се отдай на плуване с кратки паузи. Така ще се отървеш от 800 калории за час. Този спорт е особено препоръчителен за всички, които не могат да бягат и тренират почти всички мускулни групи.

Каране на колело

Отличен спорт за здраво сърце, бели дробове и кръвоносни съдове. Скоростта, с която изгаряш калории, зависи от интензивността на движенията ти.

Гребане

Може да се практикува и на симулатор. Изгаряш до 700 калории на час - и всички основни мускулни групи се тренират едновременно.