4 прости правила, които ще удължат младостта ти

Лицето е първото нещо, което всеки вижда у другия, затова и често се казва, че лицето е "визитната картичка на всяка жена".

 
 

Лицето е първото нещо, което всеки вижда у другия, затова и често се казва, че лицето е "визитната картичка на всяка жена".

Но как да запазиш младостта и свежестта в продължение на много години, без да прибягваш до пластични операции и други скъпи и не много ефикасни методи?

10 храни, които ще те направят по-красива, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни, които ще те направят по-красива

Виж всички снимки

►►► Златни съвети за перфектна кожа

За щастие има неща, които можеш да направиш сама вкъщи и да постигнеш впечатляващи резултати. И ние ще ти помогнем да разбереш кои от тях ще ти съдействат да постигнеш очаквания краен резултат, осигуряващ ти здрав и привлекателен външен вид, придружен от увереност и сила.

"Контрастно" измиване

Каква е ползата?

Първо, под въздействието на температурната разлика, подкожното кръвообращение се увеличава, в резултат, на което лицето придобива здрав външен вид. Второ, по време на "контрастното" измиване, кръвоносните съдове изпълняват своеобразна гимнастика - активно се разширяват, след което моментално се свиват. Този процес тонизира мускулите на лицето, развивайки устойчивост към появата на мимически бръчки.

Как се прави?

Започни да измиваш лицето си с топла вода и след 10-15 секунди изплакни със студена, а след това веднага с гореща вода. Повтори процедурата няколко пъти. Така стимулираш кръвообращението и лимфната циркулация в тъканите, което помага бързо да се отървеш от подпухналостта. Експертите съветват процедурата да се повтаря всеки ден, сутрин и вечер.

Противопоказания

Хората с разширени или крехки капиляри, заболявания на кръвоносната и сърдечно-съдовата система, както и тези, в чието тяло възникват често възпалителни процеси могат да прилагат "контрастното" миене, но с повишено внимание.

Механичен пилинг

Каква е ползата?

Тази процедура помага да се отървеш от мъртвите и втвърдени частици на епитела, изравнява несъвършенствата, а също така почиства порите и придава на лицето свежест и блясък.

Как се прави?

За механичен пилинг у дома може да използваш:

► скраб - съдържа малки абразивни частици, например, натрошени кайсиеви ядки, кафе, захар. С тяхна помощ можеш лесно да почистиш кожата на лицето от мъртви клетки, да премахнеш примесите и да отвориш запушените пори;

► цветен гомаж е вид скраб, който изпълнява по-нежно почистването и води до моментални резултати. Това е най-добрият метод за всички cosmo момичета, които имат тънка и чувствителна кожа;

► пилинг маски или кремове - те са алтернатива на скрабовете. Такива продукти по правило действат върху кожата по-нежно и в дълбочина, като помагат за премахването на прекомерното омазняване и пигментация.

Скрабовете и всички други продукти се нанасят върху влажна кожа и се втриват с леки движения, без много притискане, след което е добре да се отстраняват с памучен тампон, потопен в топла вода или в отвара от билки.

Противопоказания

Процедурата по пилинг е противопоказана в случай на тежка розацея, силно възпаление или дразнене на кожата.

Масаж

Каква е ползата?

Тази процедура е добро упражнение за мускулите на лицето, в резултат на което се подобрява кръвообращението, бръчките се изглаждат, а кожата става гладка и еластична. В допълнение, масажът на лицето ти позволява да намалиш подпухването за кратко време.

Как се прави?

Почти всеки може да овладее техниките на самомасаж. Но първо трябва внимателно да проучиш масажните линии, преминаващи през лицето ти:

► от брадичката към върховете на ушите;

► от ъглите на устата към ушната мида;

►от ноздрите на носа към слепоочията;

►от средата на челото към слепоочията.

Преди да започнеш процедурата, не забравяй да почистиш лицето си от всякаква козметика, като оставиш само хидратантен крем. След това е препоръчително да легнеш и да се отпуснеш. Започни с леко потупване с върховете на пръстите си по кожата в различни посоки по масажните линии или се потупай по бузите, челото и брадичката с длани. Можеш също така леко да прищипеш лицето си, за да подобриш кръвообращението. След масажа дай на лицето си малко почивка и след 7-10 минути се измий с топла вода.

Противопоказания

Всички кожни заболявания са противопоказания за масаж.

Фитнес за лице

Каква е ползата?

Мускулите на лицето губят тонуса си с възрастта, в резултат на което контурите на лицето постепенно започват да "потъват", а кожата става отпусната. За борба с неприятните промени е полезно да укрепиш мускулите на лицето с помощта на фитнес за лице. Правейки необходимите упражнения, ти не само ще ангажираш и тонизираш мускулите на лицето си, но и ще подобриш кръвообращението и движението на лимфата в тъканите.

Как се прави?

В лицевата гимнастика техниката на упражненията е изключително важна, в противен случай можеш да си навредиш. Затова е добре да усвоиш правилно един набор упражнения и да практикуваш само тях.

Противопоказания

Както във всеки спорт, така и в тренировката за лице има някои противопоказания, затова е важно лицето, мускулите и тъканите на лицето ти да бъдат здрави и лицето ти да не е непосредствено след инжектиране на ботокс или наскоро претърпяна пластична операция.