4 основни бюти грешки, които със сигурност допускаш

Има 4 продукта, които не трябва да се нанасят в зоната около очите, но всяка cosmo мацка го прави.

Има 4 продукта, които не трябва да се нанасят в зоната около очите, но всяка cosmo мацка го прави.

Кожата около очите е много деликатна зона и точно затова се нуждае от специални грижи.

Често вредиш на лицето си, без да знаеш някои основни правила. Например, тези пет продукта не трябва да се нанасят върху зони близо до очите, но всяко второ момиче го прави.

Топ 10 тенденции при формата на веждите тази пролет, виж в галерията долу:

Галерия: Топ 10 тенденции при формата на веждите тази...

Виж всички снимки

►►► 10 съвета от гримьори за перфектен грим. Без забележки!

Хидрогелни пластири

Тези пластири са невероятно популярни в момента, защото дават толкова красив ефект! Но замисляла ли си се какъв е механизмът им на действие? Почти сигурна вреда не, но ако не ги използваш правилно - увеличаваш шансовете. Факт е, че ако прекалиш с лепенките, отнемат влагата от кожата. Поради това може да се появи подуване или симптоми на дерматит. Затова внимателно спазвай времето, посочено в инструкциите, в противен случай ще се получи обратен ефект!

Тониращ крем

Често момичетата нанасят фон дьо тен по цялото си лице, без да правят изключение за околоочната зона. А има и такива, които умишлено нанасят точно там, опитвайки се да скрият следите от бурния купон предната вечер и последвалата липса на сън. Но тониращият крем или фон дьо тенът изсушава деликатните зони на кожата и влошава състоянието й. Искаш да скриеш несъвършенствата? Използвай коректор!

Масло

Мислиш, че ще те подмлади и затова го разтриваш по цялото си лице? Не прави това! Маслото е следващото средство, което изсушава кожата и й пречи да диша. Това е особено опасно за заоната на кожата около очите!

Кубче лед

Много често ледът се използва за "освежаване" на визията. Това е наистина добър начин за тонизиране на кожата, но не и ако имаш тънка кожа в зоната под очите с изпъкнали кръвоносни съдове и склонност към зачервяване. Рискуваш да я нараниш със силния студ, така че прибери леда обратно в хладилника!

5 основни правила за грижа за кожата около очите

► Не нанасяй крем върху горния подвижен клепач. Разпредели го само върху горната орбитална кост, без да докосваш веждите.

► Не нанасяй козметика непосредствено преди лягане: тя ще провокира подуване или просто няма да има време да се абсорбира и ще остане върху калъфката на възглавницата.

► След като си "свалила" козметиката от лицето си със специален продукт, първо измий лицето си обилно с вода и едва след това нанеси крема върху зоните около очите.

► Не прекалявай с количеството: излишният крем няма да се абсорбира и ще създаде филм върху повърхността на кожата, който ще й пречи да диша.

► Използвай продукти, които са предназначени за жени на твоята възраст. На 20 не са необходими кремове против бръчки, а на 40 вече няма да са достатъчни само хидратанти.