8 неудобни секс въпроса (и отговорите им)

Отговори без заобикалки на въпросите, които можеш да попиташ само Cosmo

 
 

Отговори без заобикалки на въпросите, които можеш да попиташ само Cosmo.

В: Понякога моите оргазми са много интензивни. Но друг път са като пърхане на  пеперуда. Защо става така?

О: Защото животът е несправедлив. Шегуваме се. Всичко, от възрастта ти, до мускулните контракции и настройката ти на мислене може да повлияе на силата на оргазмите ти“, обяснява д-р Деби Хербеник, изследовател по сексуални теми в Kinsey Institute и автор на Sex Made Easy. Хербеник препоръчва да си фантазираш за нещо секси дори преди да започнеш да целуваш гаджето си. Така, когато преминеш към секса вече ще си загряла, мускулите ти ще са напрегнати и това ще направи оргазмът ти още по-интензивен. Освен това, експериментирай с дълбоко дишане – повече кислород към мозъка, може да доведе до по-силни оргазми.

Виж какви са секс навиците на различните зодии в галерията долу:

Галерия: Секс навиците на различните зодии

Виж всички снимки

В: Чувствам се тъжна след секс. Това нормално ли е?

О: Според австралийско прочуване от 2011 година, една на три жени е изпитвала депресия след секс поне веднъж в живота си, като 10% признават, че се чувстват тъжни „често или почти винаги“ след секс. Експертите работят, за да установят причината, въпреки че според една теория някои жени може да са биологично предразположени към депресия-след-секс. Междувременно се увери, че се чувстваш добре с мъжете, които спиш и опитайте да си създадете някакъв ритуал след секс, който да те зарежда, като гушкане или гледане на романтични комедии.

В: Гаджето ми казва, че през седмицата е твърде стресиран за секс. Но не е ли сексът всъщност начин да се справим със стреса?  

О: Така е, казва д-р Иън Кернер, автор на She Comes First. Но освен това стресът забавя и либидото. За да не пропускате съвсем това забавление през седмицата, пробвайте с „бързо чукане“. Вероятно той се притеснява, че цялата тази подготовка около секса – романтиката, предиграта и т.н. - ще продължи твърде дълго. Когато от време на време му предлагаш да го правите набързо това ще му докаже, че не е необходимо сексът да продължава с часове. Ако той въпреки това се дърпа, тогава го направи сама. Зачети някой романтичен роман или опитай нова секс играчка. Така времето до уикенда (когато ще искаш реванш) ще мине по-бързо.

В: Какво обича той да правя с топките му, но не смее да ми каже?

О: Действай деликатно, казва сексологът Джейми Уаксман, автор на Hot Sex. Първо, хвани скъпоценностите му в едната ръка, докато движиш нагоре и надолу другата по ствола на пениса му. Когато се възбуди, той ще може да издържи на повече натиск. Опитай да притискаш нежно или да масажираш топките му с дланта на ръката си, докато си върху него. Сега, след там долу и хвани топките му... за топките!

В: Много искам да си направим секс видео. Как да съм сигурна, че никой друг освен нас няма да го види?

О: Единственият начин да си сигурна, че баба ти никога няма да види как изглежда лицето ти по време на оргазъм, е бутонът Delete. Преди да изтриеш доказателствата, разбира се, ги изгледайте. Друга не толкова сигурна алтернатива: забутай клипчето в папка в някоя папка на друга папка на лаптопа си и му сложи скучно име, което не би заинтригувало никого. Ако можеш да го запазиш като файл, предпазен с парола, още по-добре. Допълнителни предпазни мерки: докато снимате, пазете лицата си от камерата и прикрийте татуировките или рождените си петна. 

►►►63 тайни секс трика на звездите

В: След няколко питиета, имам проблеми с достигането на оргазъм. Какво се случва?

О: Алкохолът може да премахне част от задръжките, но на цената на това да се възбудиш по-трудно. Алкохолът е депресант на нервната система - забавя дишането, пулса, кръвообращението – а всички те са ти необходими, за да ускориш процеса на възбудата си. Когато кръвта не успява да достигне нервните окончания в клитора ти, усещанията ти са леко притъпени. Ако искаш все пак да пийнеш без страничните ефекти, спри се на първото или второто питие.

В: Открих „органичен“ лубрикант в един онлайн магазин. Съдържа чисто кокосово олио. Безопасен ли е?

О: Лубрикантите на мастна основа като кокосово олио са по-дълготрайни и лесни за откриване (а тропическият аромат допринася за отпуснато ваканционно настроение!). Но те не могат да се използват с латексови презервативи или диафрагми, защото олиото съсипва латекса и го прави неефективен. И докато те са идеален избор за ръчна стимулация, не ги използвай вътрешно – могат да причинят инфекция.

В: Имам секс фантазии, включващи пляскане. Как да предложа на приятеля ми да опитаме?

О: Всичко е въпрос на поднасяне на информацията, за предпочитане в разгара на момента. Докато се целувате разпалено, му прошепни точно какво искаш да ти направи. Ако ти се стори несигурен, повтори го, след това хвани ръката му и я постави на дупето си. Или го плесни игриво по неговото и му кажи, че сега е негов ред.