4 правила как да съчетаваш чантата с аксесоарите си

Правилата се променят: днес чантите се носят по съвсем различен начин от този преди 10 или 20 години.

 
 

Правилата се променят: днес чантите се носят по съвсем различен начин от този преди 10 или 20 години.

Виж как биха изглеждали Дисни принцесите, ако ходят на шопинг (снимки долу):

Галерия: Как биха изглеждали Дисни принцесите, ако ходят на...

Виж всички снимки

1. Чантата не трябва да бъде в цвета на шапката, ръкавиците, колана и обувките

Както вече отбелязахме, ерата на обувките в тон с чантата безвъзвратно се превърна в минало. Разбира се, никой не отменя класическата комбинация от бяло, черно и червено. Но дори и тези монохромни сетове могат да бъдат оформени много стилно благодарение на различни материали и малки детайли.

Чантата отдавна не е просто аксесоар. Необичаен цветен модел може да бъде акцент на неутрална небрежна визия. Ако в края на краищата в началото ти е трудно да изоставиш стереотипа „обувки в тон с чанта“, можеш да избереш цветове в една гама, но в различни нюанси.

2. Цветът на чантата може да се комбинира с всеки друг малък аксесоар като рамка на очила, гривна или обеци.

Модата на нашето време ни учи да мислим извън кутията. Семплият аутфит лесно може да се превърне в супер фешън благодарение на нестандартните решения и допълнения. Например, чанта от златно фолио и такива едри златни бижута с актуалното наслояване оформят стайлинг, от който не можем да откъснем очи!

Чантата е пълноправен участник в облеклото, така че не пренебрегвай способността й както да  провали, така и да спаси визията ти. Поради независимостта на този аксесоар, комбинациите с гривна или необичайна рамка очила изглеждат интересни, а чанта в тон с масивни обеци с класическа черна рокля може да промени аутфита до неузнаваемост.

►►►Какво издава изборът на чанта за теб

3. Ако има принт върху чантата, по-добре е да носиш едноцветни обувки.

Тази точка се отнася до въпроса за съвместимостта на елементите. Разбира се, принтовете отново са на върха на популярността, но това е трудна тенденция и трябва да знаеш как да подходиш към нея. По-лесно е да носиш обикновени обувки, когато избираш чанта с такъв модел. В този случай цветът на обувките не трябва да повтаря цветовата схема на чантата. Обувките, ботите или ботушите могат да се комбинират с нюанси на всички други елементи на визията.

4. Ако аксесоарите са сходни като цвят, по-добре е да заложиш на различни текстури

Вече казахме, че никой не е отменил класическите комбинации. Елегантната черна чанта все още може да изглежда стилно. Ако си привърженик на консервативната класика и е немислимо да слушаш за обувки и чанти в различни цветове, това правило е за теб.

Играй с текстурите на аксесоарите: ако чантата е изработена от матирана кожа, тогава обувките могат да бъдат лак.

Ето и още няколко стилни идеи:

Чанта и шапка

Дори класическата комбинация от черно и бяло може да изглежда много стилно. Изцяло бяло облекло, допълнено от черни аксесоари, със сигурност ще привлече вниманието. Чанта от лак с необичайна форма и барета със сребърна нишка придава моден блясък на лаконичния бял костюм.

Чанта и колан

Чантата може да бъде допълнена с необичаен колан. Черно-бяла комбинация и бежов костюм е отличен вариант както за официална среща, така и за разходка с приятелки.

►►►5 модни трика, които вършат чудеса с визията си

Чанта и детайли върху дрехите

Вниманието към детайла е безспорното мото на всяка модна икона. Ако не искаш да натоварваш визията с бижута, обърни внимание на аксесоарите върху дрехите. Неочаквано и стилно  съчетание е на чантата с копчетата на сакото ти, например.

Чанта и рамки на очила

За любителите на слънчеви очила има и още един стилен вариант. Цветовото съчетание между чантата и рамката на очилата ти е нестандартно решение, което със сигурност ще привлече погледите!