4 грим грешки, които съсипват снимките ти

Недей да ги допускаш и всичките ти фотоси ще изглеждат идеално.

 
 

За Фейсбук, Инстаграм или просто за спомен, всяка жена иска да има красиви снимки, с които да се гордее.

Според сайта за маркетинг проучвания, Social Media Today, човек средно прекарва в различните социални медии средно по 2 часа на ден. Това са 5 години и 4 месеца за цял живот. Така че, дали ти харесва или не, снимките, които качваш там ще бъдат гледани от доста хора. Не искаш фотосите ти да те предадат.

Галерия: Преди и след: как гримът прикрива пъпките

Виж всички снимки

Но в ерата на смартфоните, това често се случва. Особено ако допускаш грешки с грима.

За да си сигурна, че лицето ти е толкова добре гримирано, че да изглежда перфектно на снимки – със светкавица или без, с филтър или без, разгледахме най-компроментиращите неточности и казваме как да ги избегнеш.

1. Прекалено много пудра.

Когато матираш лицето прекалено, то изглежда „плоско“ и без блясък. За да изглеждаш свежа на снимките, нанасяй пудра само на стратегически места – средата на челото, брадичката, под очите и от двете страни на носа. Най-добре да използваш не традиционната холяма, пухкава четка, а малка четка за сенки.

►►► Виж тук 10 бюти техники, които подлудяват мъжете

2. Опитваш се да постигнеш вежди като от урок за изписване на вежди.

Прекалено подчертаните и скулптурирани вежди могат да изглеждат супер на много близките кадри, показващи само тях, но когато снимаш цялото лице, те стоят неестествено. Те трябва да са леко разрошени, така, както природата ги е създала. Това не означава да не използваш продукти за оформянето им – използвай кафява спирала за вежди и прозрачен гел, за да придадеш дълбочина на всяко косъмче. Накрая ги среши нагоре.

Галерия: Невероятни трансформации на веждите, които трябва да видиш

Виж всички снимки

3. Прекаляване със строубинга.

Има тясна връзка между прекрасното сияние на лицето и... неприятното лъщене. Внимателно нанесения хайлайтър придава ангелски блясък, сякаш излъчва вътрешна светлина. Прекаляването те кара да изглеждаш изпотена, сякаш сега си приключила с фитнеса. Нанеси кремообразен хайлайтър върху ябълките на скулите, „дъгата на купидон“ (горната извивка на устните) и във вътрешните ъгълчета на очите. Винаги избягвай средата на бузите и брадичката.

►►► Виж тук 5 грешки при гримирането на очите и решенията им

4. Не се съсредоточаваш над миглите.

За да изглеждат подобаващо пред камерата, те трябва да са максимално обемни и дълги. Късите, прави мигли правят погледа да изглежда уморен. За да избегнеш ефекта, използвай машинка за извиване на мигли за 30 секунди на всяко око. „Заключи“ извивката с няколко пласта катраненочерна спирала.