4 думи, с които ще затвориш устата на кучката

Тази реплика е толкова силна, че дори накара един от най-известните светски холивудски хроникьори да се засрами. Използвай я, когато станеш мишена на някой злобар.

 
 

Тази реплика е толкова силна, че дори накара един от най-известните светски холивудски хроникьори да се засрами. Използвай я, когато станеш мишена на някой злобар.

През миналата година Дженифър Анистън случайно се натъкна в един паркинг на Злобата на Холивуд – Перез Хилтън. И двамата бяха сами и предвид факта, че той с години наред я наричаше „Манистън“ (от англ. език man – мъж) в своя блог и рисуваше пениси на снимките й, това беше доста неловка среща. Но въпреки това Анистън се осмели да го попита: „Защо си толкова подъл?“

Не беше кой знае какво, но свърши работа. Толкова много, че в Шоуто на Елън Де Дженерис Перез призна, че е било лицемерно от негова страна да участва в кампания срещу тормоза над гей тийнейджъри, докато продължава да тормози известните личности. Той даде публично обещание да спре с неприличието... и докато траеше шоуто, го спази.

Анистън държа Перез отговорен за действията си и това го принуди да се изправи лице в лице със собствения си гаден характер. Но репликата на Джен всъщност е много повече, отколкото изглежда. Тук ще разбереш защо трябва да я добавиш към своя боен арсенал.

За коя черта от характера ти ти завиждат останалите зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: За коя черта от характера ти ти завиждат...

Виж всички снимки

►►► Върни си контрола!

Големият въпрос

Джен постъпи много умно, защото зададе въпрос на нападателя си. Много по-малко обвиняващо е да зададеш въпрос, отколкото да отправиш твърдение. Освен това човекът срещу теб ще разбере как се чувстваш, ако успееш да направиш така, че той да не заема защитна позиция.

Друга причина тази реплика да е толкова ефективна? Когато зададеш въпрос с отворен край, принуждаваш другия да ти даде отговор. Въпросът има по-въздействащ ефект. Чуваш го отново и отново в главата си и по-трудно излиза оттам.

"Тиксото също ще ти свърши работа"...

Вълшебната дума

Джен не само че е намерила най-правилния начин да засегне темата, но според експертите ни, тя е избрала и най-подходящата дума, за да привлече вниманието на Перез Хилтън. „Подъл“ е изцяло негативно определение. То няма закачлив и готин заряд, като някои други определения (например „лош“ или „ужасен“). Според специалистите, то те връща отново в училищния двор, където те тормозеше онова дебело, неприятно и злобно момиче от съседния клас. Това определение ти действа като истинско обаждане за събуждане, което асоциираш с някоя неприятна картина от живота си.

Факторът „На четири очи“

Освен всичко това Джен прояви хитрост като заговори Перез очи в очи. Ако той беше с компания или на някое претъпкано място, нещата щяха да се стекат по различен начин. Враждебните хора се задействат, когато имат аудитория, пред която да се проявят. Когато някой се заяжда с теб – независимо дали го прави на живо или в мрежата – най-добрата стратегия е да се срещнеш с него насаме, за да поговорите. Интернет предразполага хората да бъдат жестоки. Срещата на четири очи кара подлото момиче или момче да осъзнае, че срещу себе си има човешко същество.

Струва си да повторим, че подлостта всъщност е знак за неувереност и/или завист, затова се опитай да обезвредиш притежателката им, преди да е станало късно.