Tommy Hilfiger с таен концерт в София

Марката, в партньорство със Sofar Sounds, лансираха своята колекция с Шон Мендес.

Американската модна къща отбеляза пристигането на колекцията Classics Reborn

Tommy Hilfiger, представляван в България от SARKK SA, лансира лимитираната колекция Classics Reborn, създадена в партньорство с изпълнителя Шон Мендес, на таен концерт в София. Този сезон, канадският изпълнител, който вече втора поредна година е част от семейството на Tommy Hilfiger, застава не само пред обектива за рекламната кампания на колекцията, но и зад дизайнерското табло, творейки заедно моделите от колекцията. Събитието се проведе в партньорство с музикалната компания Sofar Sounds, а сред гостите на събитието бяха и редица членове на Програмата за лоялност на Tommy Hilfiger.

Classics Reborn – нов подход към бъдещето

За създаването на новата колекция, екипът на Tommy Hilfiger и Шон Мендес отправят поглед към preppy моделите на американската марка от края на 80-те и началото на 90-те години. Свободните кройки и унисекс визиите са в основата на колекцията, която обхваща общата визия на Мендес и Tommy Hilfiger за устойчивост чрез използване на рециклирани материи и нови технологии, както и преизползване на остатъчни платове от изминали сезони.

Колекцията, както и самото партньорство с Tommy Hilfiger, е близка до сърцето на Шон Мендес. Изпълнителят свързва марката със своите родители, които са носели активно модели на бранда. Затова и дизайнерското око на Мендес се откроява ясно в колекцията, имайки ги за пример на модата и стиловете на Tommy Hilfiger през 90-те години.

Колекцията Classics Reborn използва иновативни материи и подходи като:

  • Recycrom™️: нова техника за производство на багрило, създадена чрез преработка на влакна от фабрични отпадъци преди употреба в цветен прах.
  • Circulose®: материал, направен от рециклиран текстил, който е смесен с дървесни влакна, за да се намали зависимостта от необработени ресурси и да се гарантира, че изхвърлените дрехи, които могат да се окажат на депото, вече могат да бъдат част от кръгова система за рециклиране.
  • ECONYL®: регенериран найлон, получен от сметища и океански отпадъци, включително риболовни мрежи.

В цялата колекция са използвани материали, сертифицирани от трети страни, включително стандарт за отговорна вълна (RWS), стандарт за органично съдържание (OCS) и глобален рециклиран стандарт (GRS), предлагащи по-голяма прозрачност за потребителите.

Мода и музика на едно място

Комбинирайки двата елементи, така характерни за тази колекция в едно, от Tommy Hilfiger организираха таен концерт в партньорство с компанията Sofar Sounds. Американската модна къща има дълбоки корени в музикалната сфера и десетилетия по-късно връзката между двете изкуства продължава да е все така топла.

На събитието зрителите имаха възможността да видят в естествена среда моделите от колекцията Classics Reborn, а именно на музикалната сцена. Изпълнителите от Dead Man’s Hat, 4etno и Хюго представиха артистични интерпретации на популярни песни, както и авторови парчета, носейки ключови модели от лимитираната серия.

Моделите от съвместната колекция Classics Reborn на Шон Мендес и Tommy Hilfiger са налични в магазините на марката в The Mall, Paradise Center и Serdika Center.