Крис Хемсуърт прекъсва кариерата си

Актьорът обяви намерението си да си вземе почивка поради предразположеност към болестта на Алцхаймер.

от

Актьорът признава, че дори донякъде се е зарадвал на предупреждението, защото това му е помогнало да осъзнае, че е време да прекарва повече време със семейството си.

© Getty Images

В интервю за Vanity Fair звездата от „Тор“ разкри, че е разбрал за състоянието си по време на снимките на риалити шоуто за възможностите на човешкото тяло „Limitless“. Хемсуърт се подложил на редица медицински тестове и установил, че е носител на две копия на гена ApoE4, основният генетичен рисков фактор за болестта на Алцхаймер. Тази комбинация увеличава вероятността от развитие на заболяването в бъдеще с 8-10 пъти.

Получената информация не е голяма изненада за актьора – в семейството му има случаи на болестта на Алцхаймер. В момента дядо му живее с това заболяване. „Не съм сигурен, че все още помни много. Той говори на холандски, неговия роден език, след това на английски и след това като цяло започва да смесва езици“, сподели Хемсуърт.
Актьорът признава, че дори донякъде се е зарадвал на предупреждението, защото това му е помогнало да осъзнае, че е време да прекарва повече време със семейството си – съпругата си Елза Патаки и децата Индия, Саша и Тристан.

Малките копия на тате: близнаците на Крис Хемсуърт

Вижте повече

Малките копия на тате: близнаците на Крис Хемсуърт

Крис Хемсуърт показа порасналите си синове. Много са сладки!

„Децата ми растат, а аз продължавам да се заемам с проект след проект. Няма да успея да мигна, когато ще станат на 18, и всичко ще ми липсва“, казва Крис и добавя, че най-големият му страх е, че може да забрави целия си живот и най-близките си хора.

Плашещите перспективи и осъзнаването на преходността на времето навеждат Хемсуърт на идеята, че е време да „забави темпото“ и да преразгледа приоритетите си.

Крис Хемсуърт краде кремовете на жена си

Вижте повече

Крис Хемсуърт краде кремовете на жена си

Коя жена би била доволна, ако мъжът й краде нейните кремове от по 500 долара?