3 непростими грешки в гримирането

... и как да ги избягваш!

Сигурни сме, че си веща в гримирането!

Но дори и ти е възможно да допускаш грешки в грим визията си, когото се опитваш да бъдеш оригинална и забележима. Ако правиш долуспоменатите грешки,  е време да си вземеш сериозна бележка. Хубавото е, че гримът се маха за секунди и можеш да започнеш отначало!


Грешка номер едно!

Черна очна линия през деня

Тъмната очна линия направо променя лицето ти, придава страхотен секси  вид на очите вечер, когато пръскаш своя чар по клубове и барове.

Но през деня няма същото въздействие и стои малко неадекватно. В забързания работен ден, в офиса или по срещи, очната линия, особено ако е по-плътна, няма да ти придаде чар, а по-скоро ще имаш уморен и измъчен вид. През деня използвай по-лек грим, светли тонове, съвсем леко блестящ ефект по клепачите.
С по-светъл и едва забележим грим ще изглеждаш по-свежо, стилно и естествено през деня, когато силната слънчева светлина подчертава всеки ефект и дефект.

Грешка номер две!

Твърде много основа

Фон дьо тена е създаден, за да изравни тена и да прикрие дребните несъвършенства на кожата ти.

Но мярката в нанасянето е много важна, ако прекалиш, ще запушиш порите и кожата няма да може да диша, нищо чудно да се появи акне и черни точки. Гримът ще изглежда твърде изкуствен и ще те състарява, а излишните количества ще ти стоят като маска. Вероятно някоя случайна пъпка те притеснява и това те кара да увеличаваш пластовете основа и пудра, но така наистина не си помагаш, а по-скоро удължаваш съществуването й. Използвай коректор за зоните, които те притесняват, особено около очите. А основата нанасяй пестеливо и разнеси добре, за да няма демаркационна линия около врата и ушите. Избери правилния цвят за твоя тип кожа, като нанесеш малко от продукта в областта около брадичката. Най-лесното решение за хидратация, защита и фон дьо тен в едно са BB кремовете. Съчетанието от крем и основа предлага лесен вариант за постигане на съвършена кожа.

Грешка номер три!

Прекалено подчертани устни

Да, ясно е, че всички искаме устни като на Анджелина Джоли и по възможност да ни седят 100% естествено. 

Но ако ги очертаваш очевадно, така че дори цветът на червилото да бледнее пред линията им, то със сигурност ще изгубиш много от чара си. Линията на устните не бива да изпъква отделно, нанеси я така, че наистина да подчертае обема, но след това трябва майсторски да се слее с червилото. Най-лесно става, като използваш малка четка и избереш подходящ цвят червило, така че да няма ясна разлика между него и молива за устни. Съвет от гримьорите: първо нанеси хидратиращ балсам, след това използвай молива за устни и червилото. Бъди прецизна с молива и не се опитвай да откраднеш повече за устните, като излизаш извън очертанията им, за да не постигнеш точно обратния ефект от този, който търсиш