3 лесни Хелоуин маски с грим – стъпка по стъпка

Няма нужда да си купуваш специални гримове, за да си нарисуваш ефектна Хелоуин маска върху лицето. Необходими са ти само стабилна ръка и макиажът, които вече присъства в козметичния ти несесер.

 
 

Когато стане въпрос за Хелоуин, хората се разделят на два типа – тези, които са избрали костюма си още преди месеци и тези, които отлагат и се паникьосват, стане ли 31 октомври.

Ако ти си от втория тип или просто избирането на костюм не е твоята стихия, то възползвай се от трите лесни Хелоуин маски, които можеш да изрисуваш върху лицето си само с подръчен грим – очна линия, сенки, спирала. Усилията от твоя страна са минимални, а резултатите – ефектни и запомнящи се.

Галерия: 35 дизайна върху устните, които да пробваш за...

Виж всички снимки

Венецианска маска

Ако не планираш скорошно посещение до Венеция, предлагаме ти да претвориш маската върху лицето си с грим. За целта са ти необходими само три продукта.

►►► Виж тук 22 професионални грима за Хелоуин!

Стъпка 1: Очертай шаблона

Вместо да започнеш да рисуваш директно върху лицето си с течна очна линия, първо очертай шаблона на маската с молив за очи в телесен цвят. Чак след това, мини върху него с черния писец.


Вземи молива и започни с изписването на буквата „V”, като отправна точка е разстоянието между веждите, а края – слепоочията. След като нарисуваш първото „V”, продължи с още две отгоре, като всяка следваща „буква“ е по-малка от предишната. Долната част на „маската“ трябва да следва извивката на долните ти клепачи. Чак след като нарисуваш всичко, вземи течната очна линия и проследи вече направените с молива контури. Тук е важна формата на писеца – избери по-тънък, за да успееш да изрисуваш прецизно и безпроблемно фините орнаменти и точките. Тях остави за последно и се довери на въображението си колко от тях да добавиш и къде.

Стъпка 2: Добави цвят

След като формата на маската е напълно готова, оцвети вътрешността й с помощта на розови сенки за очи (или руж) и плоска четка за нанасянето им.

►►► Виж тук 5 здравословни идеи за Хелоуин!

Стъпка 3: Завърши с блясък

Венецианската маска няма да е напълно завършена, ако по нея няма искрящи елементи. Не тръгвай към Хелоуин партито, преди да си добавила блестящи детайли към нея. Необходими са ти течни сенки за очи с брокат (ще ги намериш навсякъде, тъй като са особено актуални с настъпването на празничния сезон). Бъди щедра с броката – сега не е времето да се срамуваш.

Супержена

Стъпка 1: Започни с блясък

Нанеси златни сенки за очи (най-добре течни, защото са по-дълготрайни) върху целите клепачи, стигайки почти до линията на веждите. Не забравяй да очертаеш и долните клепачи.

Галерия: Как изглеждат "секси" Хелоуин костюми върху НЕмоделски фигури

Виж всички снимки

Стъпка 2: Рисувай отвъд линиите

За да оформиш „маската“, използвай течна очна линия, с която да очертаеш напомнящи пера линии, също по цялата повърхност на долните и горните клепачи. Избери очна линия с подобен на химикалка писец, за да не ти се налага да поставяш ръката си под ъгъл, докато оформяш щрихите. Не се притеснявай за това как точно ще ги изпишеш – визията не е нужно да е твърде прецизна, а по-скоро естествена и небрежна. Тоест, забавлявай се! Накрая, свържи нарисуваните с очна линия „пера“ с няколко по-къси щрихи в разстоянието между веждите.

Стъпка 3: Нанеси финалните детайли

За да направиш маската на супержена още по-впечатляваща, добави сенки в син металик във вътрешните ъгли на долните клепачи, точно под водната линия на самите клепачи. Накарай миглите да изпъкнат, като първо ги навиеш с машинка, а после сложиш отгоре два пласта черна спирала.

Волна пеперуда

Стъпка 1: Започни с опушен поглед

Ключът към това маската на пеперуда да не прилича на детска рисунка, а на маска за пораснали момичета е в постигането на перфектен опушен поглед, в случая с помощта на сенки за очи в зелено. С тяхна помощ ще направиш погледа си дълбок и драматичен.

Стъпка 2: Накарай очите да изпъкнат

За да постигнеш натуралния дизайн на истинските пеперудени крила, изпробвай да сложиш тъмносини сенки върху зелените. Сложи не с четка, а с пръсти, за по-естествен ефект. Поради същата причина, „петната“ не бива да са с перфектна кръгла форма, а с леко размити контури (просто прелей краищата им с върховете на пръстите си).

Стъпка 3: Направи крилата

Разбира се, всяка пеперуда се нуждае от красиви крила. Дори да не си професионален гримьор, ще се справиш с изрисуването на тези, особено ако отново използваш течна очна линия с удобен апликатор. Ако не се чувстваш уверена в рисуването, използвай същата техника като при правенето на венецианската маска – първо очертай шаблон с молив за очи в телесен цвят.