3 грешни мита за фон дьо тена

Поне 100 пъти си чувала, че фон дьо тенът е вреден за кожата, нали?!

 

Поне 100 пъти си чувала, че фон дьо тенът е вреден за кожата, нали?!

Един от най-широкоразпространените митове е, че при честото използване на фон дьо тен се появяват преждевременни бръчки и кожата по-бързо се състарява. Но разбира се, всяко нещо си има две страни - и се оказва, че не само, че грим основата не е чак толкова лошо нещо, а точно обратното - има своите полезни свойства.

Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според зодията, виж в галерията долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

►►► Премахни тъмните кръгове под очите... с червило!

Мит 1: фон дьо тенът запушва порите

Много е важно да разбием този мит! Може би по-рано, преди около 50 години, наистина е било така, но съвременните тонални основи създават почти безслойно покритие върху лицето, което позволява на кислорода да преминава свободно. Освен това, фон дьо тенът предпазва от въздействието на прах и вредни вещества, които могат да се задържат върху кожата през деня. Използвай специална основа за грим, преди да нанесеш фон дьо тен. Той не само ще осигури по-гладко нанасяне, но и ще подобри защитната функция на основата.

Мит 2: Фон дьо тенът изсушава кожата

Не само, че това не е вярно, а е и точно обратното! Сухата кожа може да се избегне точно с помощта на фон дьо тена, защото обикновено тези основи съдържат растителни масла от типа на авокадо и жожоба. Те, от своя страна, не само предотвратяват лющенето на сухата кожа при лошото, студено зимно време, но и спомагат възстановяването на хидролипидната бариера.

Мит 3: Фон дьо тенът причинява бръчки

Връзката между използването на фон дьо тен и появата на бръчки е много стар мит. По-стар и от света, вероятно... Само, че съвременните кремове и основи отлично овлажняват кожата. Освен това много козметични компании произвеждат специални текстури, които имат повдигащ ефект. Освен всичко друго, съществуват и такива, които съдържат UV филтър и предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи, което е една от основните причини за преждевременно стареене на кожата.

Не забравяй, че всички тези прекрасни ефекти на фон дьо тена са постижими само с правилната му употреба. Преди да нанесеш фон дьо тен, кожата трябва да се почисти и овлажни, така че първо използвай почистващ продукт, тоник за лице и овлажнител. Най-важното правило за любителите на използването на фон дьо тена: тонът трябва да бъде внимателно подбран в съответствие с тона на кожата!

Грим съвет от професионалистите: добре е да разполагаш с два тонални крема в различни нюанси: летен - за загоряла кожа - и зимен, по-светъл. Също така, не забравяй да почистваш добре кожата си преди лягане!