24 грим трика за начинаещи

Ако си начинаеща в гримирането, често допускаш грешки или цялата процедура ти отнема твърде много време. Затова събрахме за теб 24 съвета, които ще ти помогнат.

 
 

Неслучайно наричат гримирането изкуство – не е лесно да боравиш с четката, молива, очната линия или спиралата. Особено ако съвсем скоро си се сдобила с първите си продукти за макиаж.

Сигурни сме, че като начинаеща нямаш търпение да започнеш веднага с експериментите. За да ти улесним живота, събрахме 25 от най-популярните и ефективни трика за поставяне на грим. Вече си се превърнала в професионалист? Нищо, нашите съвети също могат да ти бъдат от полза!

Грим трикове за начинаещи - от 1 до 13:

Спирала

1. Първото и основно нещо е да разбереш, че спирала се поставя от корените на миглите (възможно най-близо) към върховете, за да се издължат косъмчетата максимално.

 

2. Слепването на миглите ще избегнеш, ако след като нанесеш 1 или два пласта спирала, срешеш косъмчетата с чиста четка за зъби или чиста четка от друга спирала. Така ще отстраниш излишното количество туш.

 

 

3. След като си приключила, вдигни поглед нагоре и мигни два пъти. Вероятно по горната част на клепача ще се образуват няколко точици от излишния туш, които лесно се отстраняват с едно тръкване на кърпичка или памучно тампонче. А ти си сигурна, че излизаш в перфектен вид и спиралата няма да се размаже случайно около очите ти през деня.

 

4. Мит е, че трябва да извиваш миглите си на чисти мигли. Можеш да го направиш и след нанасянето на спиралата, стига тушът да е изсъхнал напълно.

 

5. Поставяй два пласта спирала по следния начин: нанеси първия слой върху едното око. Не чакай да изсъхне, а веднага сложи и втория. Чак след това продължи със следващото око. Така избягваш спластяване на спирала и печелиш перфектно разделени като ветрило мигли. 

Очна линия

6. За да избегнеш размазването на очната линия, увери се, че клепачите ти не са мазни (от други грим продукти или околоочен крем). Внимателно ги изтрий с демакиант, преди да започнеш.

 

7. За да направиш перфектната линия, дръж очите си отворени. Малко е трудно да свикнеш в началото, но колкото повече опити правиш, толкова по-лесно ще ти бъде.

 

 

8. Изписвай линията колкото е възможно по-близо до корените на миглите. Така резултатът ще е най-естествен.

 

9. Когато желаеш да направиш очите си да изглеждат по-големи, слагай бял молив във вътрешните им ъгли, а във външните продължи с очна линия. Така погледът ти става „отворен“.

 

10. Очите ти ще изглеждат по-големи и ако вместо течна очна линия се довериш на молив за очи. Освен това, техниката за неговото нанасяне е значително по-лесна от тази на очната линия.

 

11. Цветът на линията на долните клепачи винаги трябва да е по-светъл от този върху линията на горните.

 

12. Можеш да очертаеш горната линия на клепачите, без да гримираш и долната. Но ако изпишеш долната, трябва да балансираш и с горната, иначе очите ти ще изглеждат визуално по-малки.

 

13. Колкото повече порастваш, толкова повече се замисляш да се откажеш от очната линия. Но тя прави очите и цялостното изражение на лицето много красиви. Ако искаш да я направиш по-незабележима, просто се спри на по-мек цвят, например кафяво.