18 вида целувки и тяхното значение

18 вида целувки и какво разкрива всяка една от тях

 

Мразиш ли да ти целува ушите? А ескимоските целувки те изнервят и ти се струват прекалено глупави? Няма да повярваш, че всеки тип целувка има скрит смисъл и значение!

Приготви се, ще бъде интересно! Замисляла ли си се, че всяка целувка означава нещо? Че различните целувки казват различни неща, може би? Е, въпреки че е странно е така, дори и целувките са разделени на категории.

Според експертите има повече от 100 вида целувки, изразяващи напълно различни чувства. Постарахме се да проучим и ти предлагаме 18 от най-често срещаните, за да провериш какво казват целувките между теб и твоята половинка.

Какво казва зодията ти за начина, по който се целуваш, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какво казва зодията ти за начина, по който...

Виж всички снимки

►►► Целуването е полезно

 1. Френска целувка

Тя определено изразява страст! Характерна е при двойки със значителен опит, които успяват да поддържат пламъка на чувствата си нестихващ.

 1. Бърза целувка със затворени устни

Този тип целувка се практикува най-често на публични места. Лошото е, че според изследванията често може да се види и при двойки, които са отдавна заедно и са преминали на ново ниво на взаимоотношения, разбирания и контакт.

 1. Целувка по бузата

Наподобява взаимна загриженост. Нищо повече! Ако страстните ви целувки се превърнат в целувки по бузата – бягай! Баба ти също е загрижена за теб и те целува по бузата, имаш ли нужда от още?!

via GIPHY

 1. Въздушнa целувкa

Въздушните целувки показват, че двойката обича да флиртува и не може да живее без приключения и забавления.

 1. Заключителна целувка

Тя се случва тогава, когато и двамата наистина вече трябва да тръгвате, но сте толкова влюбени, че не можете да се откъснете един от друг.

 1. Ангелска целувка

Тя показва, че сте готови да останете заедно завинаги. Най-често се случва тогава, когато единият от двамата влюбени спи. Ангелската целувка говори за искреност и надеждност в чувствата и намеренията.

Какво възбужда всяка зодия, разбери от галерията по-долу:

Галерия: Какво възбужда всяка зодия

Виж всички снимки

►►► 16 техники за перфектната целувка

 1. Целувка по носа

Целувката по носа е истинско свидетелство за хумор и забавление във връзката. Тези целувки показват, че по скоро обичате да се забавлявате, отколкото да си додиряте последно кой изхвърли боклука.

 1. Целувка по челото

Целувката по челото е израз на загриженост, преданост и искреност.

 1. Целувка по ухото

Ухото е една от най-чувствителните зони на тялото и целувката по него разкрива желанието на партньора да развесели и разведри любимия си.

via GIPHY

 1. Целувка по ушната мида

Целувките по ушната мида се осъществяват тогава, когато връзката е изпълнена със страст. Това е един от най-интимните и романтични подвидове на целувките.

 1. Целуване на ръка

Целуването на ръка е древен жест, изразяващ уважение или възхищение. Според някои правила мъжът трябва да е по-възрастен от жената, на която целува ръка.

 1. Целувки по врата

Само отворени и страстни натури обичат да целуват и да бъдат целувани по врата.

Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб, виж в галерията по-долу:

Галерия: Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб

Виж всички снимки

►►► Любопитни факти за целувките

      13. Смучката

Експертите я определят като вид маркировка, че партньора вече е „зает“. Това знак, че те ревнува? Или по-скоро е притеснение, че нещо не е наред във връзката?

 1. Целувките с активно използване само на едната устна е напълно характерна за двойките със силна връзка. Често се наблюдава и при партньори, които обичат да прекарват времето си заедно. При двойките с голям опит, които знаят почти всичко един за друг, целувките с използването на едната устна са запазена марка.

 2. Ескимоската целувка е израз на много силна връзка.

 3. Ухапването на долната устна се практикува от много темпераментни хора.

via GIPHY

     17. „Вакуумна“ целувка

Тя се среща най-често при тези, за които физическият контакт е наистина важен.

 1. Целувка с телесен контакт

Целувката с телесен контакт е златната среда на целувките. Не е твърде неприлична, нито твърде скромна, а е знак за любов, разбирателство и взаимни чувства. Като цяло всичко, от което се нуждаеш.