17 легитимни причини да пропуснеш тренировка

Да, такива съществуват!

 
 

Случва се и на най-добрите да им се прииска да пропуснат тренировка.

Няма да наречем следващите точки от текста оправдания. Съвсем не. Това са си истински причини да не правиш упражнения точно днес.

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

1. Свършили са ти чистите спортни сутиени.

И клиновете. И чорапите. Колосалните усилия, които ще положиш за да занесеш купчината мръсни дрехи до пералнята и после да простреш се равнява не на една, а на две тренировки във фитнеса. Значи няма смисъл да ходиш там и да се потиш допълнително, нали?

2. Супер изморена си.

Когато организмът ти е невероятно изтощен, той изисква от теб да ядеш повече въглехидрати, за да възстановиш енергийните му нужди. А това стопира метаболизма ти. Така че, дори да успееш да се измъкнеш от леглото и да отидеш да тренираш, след това със сигурност ще наваксаш с много повече сладко, хляб и т.н. Което обезсмисля цялото занимание. Май по-добре да си останеш в леглото.

►►► Виж тук 12 фитнес мита, в които да спреш да вярваш!

3. Шефът ти току-що ти се скара заради някаква много глупава причина.

Сега си толкова гневна, че всеки момент ще започнеш да бълваш огън. Да, можеш да отидеш и да с и изкараш яда на боксовата круша, но изгледанията сочат, че хората, които се пренатоварват, когато са ядосани са по-застрашени от инфаркт. Понеже това е доста по-страшно от пропускането на някаква си тренировка, оставането вкъщи и гледането на сериали е задължително... от медицинска гледна точка!

4. Ужасен. Махмурлук.

„Науката“ също казва, че ако погледът ти е замъглен, то тогава и никой друг не е способен да те види. Съответно, няма кой да забележи, че днес те няма на бягащата пътечка.

5. Имаш непоносими менструални болки.

Естествено, използвала си това извинение в прогимназията, когато се смяташе за престижно да имаш менструация и съпътстващите я болки (или си се преструвала, че имаш, за да те освободят от физическо). Но сега си абсолютно убедена, че стотици малки ножове се забиват в яйчниците ти и ако се размърдаш малко повече от необходимото ще те нарежат цялата.

Галерия: 10 модела, които са смятани за дебели

Виж всички снимки

 6. Закъсняваш за тренировката.

Да закъснееш за клас по йога не е оферта. Всички тези ядосани хора, чиито дзен вибрации си нарушила с нахълтването си ще те заразят с негативна енергия за седмици.

7. Има мъж в леглото до теб.

Хей, кой е казал, че трябва да ходиш на фитнес, за да си направиш тренировката? Сутрешен секс или клекове? Решението е очевидно.

8. Още ти се мотае главата от обяда, по време на който изпи чаша вино.

Докато ти стоиш пред дилемата дали да тренираш или не, всеки друг нормален човек, който е обърна чашка-две по време на уикенд обяда прави едно от тези две неща: спи следобедна дрямка или си пише мръснишки съобщения с някоя нова тръпка. Ти кой от тези два типа хора искаш да бъдеш?

►►► Виж тук как да изгориш 500 калории на ден без усилия!

9. Изпила си прекалено много кафе.

Вече се тресеш достатъчно, което прави евентуалната ти тренировка излишна.

10. Забравила си слушалките си.

Разбира се, можеш да тренираш и без тях, но в такъв случаи ще ти се наложи да слушаш бръщолевенето на момичето, което тича до теб на пътечката. Кой нормален човек говори по телефона докато тича. Както и да е, не искаш да знаеш.

11. Имаш мускулна треска.

Да, експертите твърдят, че мускулната треска минава по-бързо, ако се раздвижиш и на следващия ден. Но познай какво? Мускулите на корема те болят толкова много, сякаш върху тях са изсипали един тон камъни. Предпочиташ да останеш у дома на дивана, съсредоточавайки се върху това как да спреш да дишаш, за да не ги натоварваш излишно.

12. Имаш нови, красиви обувки.

Те изглеждат убийствено секси, но и какви убийствени рани ти направиха! Сега цялата си в лепенки и всяка стъпка ти причинява болка. Невъзможно е да тренираш и това е.

13. Извървя целия път до фитнеса.

Сега се обърни и отиди обратно вкъщи. Всичко на всичко си ходила пеша поне 5 км. Това ако не е тренировка!

14. Вали дъжд.

Има ли нещо по-гнусно от напоени с дъждовна вода маратонки? Едва ли. Чао, чао, намерения за джогинг на открито!

15. Изпила си едно зелено смути за закуска, за обяд хапна салата от спанак с кино, а за вечеря ще си приготвиш риба.

Денят ти е бил супер здравословен, откъде и да го погледнеш. Ако отидеш и да тренираш, ще изглежда сякаш си фитнес модел. А ти не си фитнес модел, а просто едно обикновено момиче, което обича да се грижи за тялото си. Няма нужда от излишни изхвърляния.

16. Записала си се за изключително скъпа тренировка утре.

Няма смисъл да се натоварваш и днес, за да отидеш утре с чудовищна мускулна треска и да не можеш да мърдаш като хората. Та това са си пари на вятъра.

17. Просто не ти се тренира.

Животът е кратък. Кой иска да отидем до бара за по питие?