15 причини гримът ти да изглежда зле

Възможно е да допускаш някоя и друга грешка, заради която визията ти не е съвършена.

 

Убедени сме, че знаеш как да се гримираш, но понякога се случват и грешки.  

Ето няколко съвета на персоналния гримьор на Мишел Обама, Карл Рей, които ще ти помогнат винаги да нанасяш макиажа както трябва.

1. Фон дьо тенът ти не си подхожда с тона на кожата и лицето ти е различен цвят от този на останалата част от тялото.

Не искаш да има каквито и да било различаващи се по нюанс линии между лицето, врата и деколтето. За да си сигурна, че избираш правилния цвят, когато пазаруваш, тествай продукта върху линията на челюстта. Фон дьо тенът трябва да се слее с цвета на лицето.

2. Коректорът под очите ти е твърде светъл.

Има разлика между това леко да осветлиш зоната около очите и това тя да изглежда шокиращо бяла на фона на тена ти. Премахни тъмните кръгове с коректор в прасковен цвят (той отива на всички и неутрализира сините нюанси). След това, нанеси отгоре течен коректор със светлоотразяващи частици, който подхожда на тена ти перфектно. Ако коректорът започне да се събира в гънките на кожата ти по средата на деня, поръси отгоре с прозрачна пудра.

3. Прикриваш пъпките си не както трябва.

Когато имаш пъпка, искаш да отвлечеш вниманието от нея, не да го привлечеш още повече. Като я прикриеш със светъл тон коректор, ти сякаш я осветяваш с прожектор и казваш „Вижте ме“.

Научи как правилно да поставяш коректор и прикриеш всички несъвършенства!

4. Не нанасяш фон дьо тен върху деколтето, когато носиш разголени дрехи.

Когато ще обличаш нещо, което открива шията ти, необходимо е да сложиш фон дьо тен и върху нея. Съгласи се, че не е секси, когато деколтето ти е различен цвят от лицето. Най-лесно ще нанесеш фон дьо тена с помощта на мокра гъбичка.

5. Пропускаш да сложиш фон дьо тен около ушите.

Независимо дали ще носиш косата си пусната или на опашка, мини с четката за фон дьо тен и зоната около ушите (и сами уши). Когато звездите позират на червения килим, например, светкавиците на фотоапаратите хващат всяка част от голата им кожа и ако има зона без фон дьо тен, това веднага си личи.

6. Гримираш с ярки цветове цялото лице.

Някои знаменитости изглеждат перфектно с опушен поглед и дръзко червило, но в реалния живот не бива да гримираш твърде силно и очите, и устните. Избери си едно от двете, за да не изглеждаш като анимационен герои, а като елегантна млада дама.

7. Личи си, че си слагала изкуствени мигли.

Ако няма да посещаваш специалист, които ще ти сложи екстеншъните, а ще го правиш сама увери се, че залепяш изкуствените косъмчета максимално близо го корените на естествените. След като лепилото изсъхне, нанеси очна линия или молив отгоре. Иначе, ако си спец в поставянето на отделни изкуствени снопчета, слагай си такива, защото те винаги стоят по-естествено.

Спиралите, които обичат твоите мигли са тук!

8. Контурирала си лицето, но не си преляла цветовете както трябва.

Така чертите на лицето ти изглеждат като „изсечени“, но не по подходящ начин.

Узнай всичко за правилното контуриране тук!

9. Ружът ти е на неправилно място.

Целта на ружа е да придаде естествена руменина на бузите. А тя се появява върху горната част на скулите и малко под тях. Не бива да поставяш ружа твърде близо до носа си (защото ще направиш зоната там червена, сякаш когато имаш хрема), както и да го наслояваш прекалено. Запомни – лицето трябва да изглежда свежо, не червендалесто.