15 причини да обичаш тялото си такова, каквото е

Мнението, което имаш за фигурата си е по-важно от това на другите.

 
 

Нека бъдем честни: ужасно е, когато трябва да с е откажеш от парчето торта на рожден ден или от чашата вино вечер, защото те е страх да не напълнееш.

В никакъв случай не твърдим, че трябва да зарежеш всички здравословни навици и да се отдадеш на разгулен живот. Но ако непрекъснато се тормозиш за това как изглежда тялото ти и спазваш драконовски режим, вероятно си нещастна в 90% от времето.

Галерия: Звезди, които показват своите секси крака

Виж всички снимки

Самочувствието ти само ще спечели, ако се научиш как да цениш и обичаш фигурата, която имаш. Ето няколко позитивни мисли, които ще ти помогнат.

1. Животът ти няма да стане по-различен, ако тялото ти е различно.

Всеки, който те обича ще продължава да го прави, независимо от това колко тежиш. Освен това, няма да получиш Нобелова или каквато и да било друга награда, ако свалиш много килограми. Животът не е състезание.

2. Ще прекарваш времето си по-добре, ако не се тревожиш постоянно за фигурата си.

Например, за да отидеш на брънч с гаджето, най-накрая да довършиш последните страници от книгата си или да изчистиш гардероба от всички онези дрехи, които бяха модерни преди 10 години.

3. Храната е вкусна и е създадена, за да се яде.

За да сме по-красноречиви, ще използваме изказването на Дженифър Лоурънс, една от актрисите, които си хапват калорични неща без угризения за последствията им върху фигурата им: „Мога да наименувам доста неща, които са по-добри на вкус, отколкото чувството да си слаб. Картофи. Хляб. Хамбургер“. Не ти остава нищо друго, освен да вдигнеш един „палец“ за подобна откровеност.

4. Единственото, което има значение е да си в добро здравословно състояние.

Здравето ти в опасност ли е? Трябва ли да смъкнеш килограми, защото лекарят ти е препоръчал да го направиш? Не? Тогава спри да се притесняваш. Спортувай, хапвай хубава храна и всичко ще е наред.

5. Мерил Стрип беше права, когато каза: „Не се тревожете за телгото си. Толкова много момичета го правят“.

Актрисата продължава: „Силата на младите жени и мъже е в това да са различни. Всеки се опитва да изглежда перфектно, а всъщност хората, които се забелязват са тези, които са различни“.

6. Красотата не е перманентна величина.

Искаш ли през целия си живот да се стремиш да изглеждаш различно? Или предпочиташ да чакаш с нетърпение какво предлагат годините, които ти предстоят? Разбира се, изборът е твой, но те съветваме да се спреш на второто.

13 навика на жените с хубава фигура!

7. Не съществува такова нещо като „перфектно“ тяло.

Идеалната фигура е нещо като еднорога – всеки мечтае да я срещне, но няма как, защото тя не съществува.

8. Научни проучвания показват, че хората, които ядат колкото и каквото искат, но спират, когато се заситят, имат по-малко проблеми с теглото.

Храненето не трябва да е свързано с лишения. Угаждай си умерено и е много по-малко вероятно да започнеш да се тъпчеш редовно, което пък ще доведе до скачане стрелката на кантара.

Галерия: 8 неща, които ти пречат да си щастлива

Виж всички снимки

9. Никой няма да забележи, ако качиш или свалиш няколко килограма.

Дори ти няма да забележиш! Добре де, ще забележиш, че дънките ти стоят леко различно. Но уверяваме те, дори гаджето няма да е способно да отрази разликата.

10. Диетичните храни са отвратителни.

Всички онези храни, които са без транс мазнини (сериозно, какво е това?) и имат вкус на картон? Не, благодаря! Освен това, те често са лишени от жизненоважни хранителни вещества, които са ти необходими за поддържане на здраве и тонус.

11. Много е гадно, когато не можеш да се възползваш от безплатната торта в офиса.

Колегите ти весело празнуват рожден ден и по средата в офиса гордо е разположена великолепна шоколадова торта. Когато ти подават парче от нея, ти тъжно поклащаш глава и се скриваш в тоалетната със сълзи на очи. Хайде, стига! Изяж си тортата, поговори с колегите и току виж денят ти стане по-хубав и усмихнат.

Златни готварски трикове, с които се слабее!

12. Понякога просто ти се иска да изпиеш един коктейл.

Всяка книга с диети се съгласява с твърдението, че от време на време е позволено да се пие чаша бяло вино или водка със сода. Но понякога ти се иска да се поглезиш със сладък Космополитан. Не се страхувай, един коктейл няма да ти навреди.

13. Запомни, че стандартите за красота са повлияни от Холивуд. Място, където всички са чисто луди.

Отново цитираме Дженифър Лоурънс: „По холивудските стандарти аз съм тлъста. Да, аз съм дебела актриса. Единствената, за която не се ширят слухове, че страда от анорексия. Никога няма да гладувам, за да спечеля роля. Не искам малките момиченца да пропускат вечерята си, за да изглеждат като Катнис“. Споменахме ли, че сме големи фенове на Дженифър Лоурънс?

14. Постигнала си толкова неща в живота си. Да стопиш „любовните дръжки“ няма нужда да е едно от тях.

Постигна ръководна позиция в службата си преди да станеш на 30, удвоиха ти заплатата преди да навършиш 28 и си във връзка с някой, който те боготвори? Изглежда животът ти е прекрасен и няколко килограма в повече не са способни да го съсипят.

15. Красива си, точно както природата те е създала. Мантрата, която трябва да си повтаряш всеки ден.