15 начина да го задържиш при себе си

Виж какво да направиш, за да не иска да ти тръгне той от теб!

 
 

Виж кои са правилата, които да спазваш, за да се превърнеш в перфектната половинка, с която всеки мъж желае да прекара остатъка от живота си.

ПРАВИЛО № 1: ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ – НО ДА НЕ СЕ ПОБЪРКВАШ

Разбира се, половинката ти те намира за привлекателна или той не би изградил връзка с теб, а още по-малко да се ожени за теб, така че не трябва всеки ден да изглеждаш като филмова звезда, или да спестяш пари за пластична операция, за да го задържи.

От друга страна, брак и връзка, не означават, че вече не трябва да се грижиш за себе си. Ти си внимателна, отговорна, хубава и го обичаш - всичко това е много секси. Не се опитвай да се конкурираш с 25-годишната му секретарка. Не е нужно да си залепиш изкуствени мигли или да живееш в салона за красота. Един слой спирала и къси, чисти нокти - това е напълно достатъчно. Забележка: когато ти самата харесваш външния си вид, ще изглеждаш добре и в очите на другите. Направи го за себе си!

►►► ВИЖ ТУК, 11 грешки във връзката, които можеш да избегнеш!

ПРАВИЛО № 2: НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ

Някои жени поставят мъжете в центъра на живота си, след сватбата се оказва, че всичко което ги е правело интересни е изчезнало. Някои забравят за кариерата си или дори спрират да работят. Други спират комуникацията със семейството и приятелите. Други пък се отказват от своите интереси и хобита - дори и фитнес. Това е огромна грешка. Ако поставиш своя живот под този на съпруга си и сега той е в центъра на твоята вселена, той губи интерес към теб - и ти страдаш и съжаляваш за жертвите, които си направила.

Галерия: Kaк се влюбват различните зодии

Виж всички снимки

ПРАВИЛО № 3: БЪДЕТЕ ЕКИП

За да бъде успешен брака, двамата съпрузи трябва да запомните: сега сте един отбор. Разбира се, ти трябва да продължиш да развиваш кариерата си, да поддържаш връзка с приятели, да запазиш твоите собствени хобита, но трябва да мислиш от гледна точка на двойка, а не като отделна личност. Не действай така, сякаш все още си сама: опитай се да вземаш под внимание чувствата и мислите на партньора си. Помислете за мнението му, когато купуваш неща и вземаш решения, които може да повлияят. Например, преди да изпразниш кредитната си карта за закупуване на одеяла и завеси, попитай го за предпочитания, за да се насладите на тези неща. Не мисли, че мъжете не се интересуват. Ти ще бъдеш изумени, да научиш, че той има определено мнение за всичко: от времето, прекарано заедно до обзавеждането на къщата.

►►► ВИЖ ТУК, Как да се справиш с 15 неща, които не харесваш у него!

ПРАВИЛО № 4: КОГАТО СИ ДОЙДЕ У ДОМА, ТОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПЕТНАДЕСЕТ МИНУТИ, ЗА ДА БЪДЕ САМ

Мъжете обичат да бъдат сами, дори ако го отричат. Когато съпругът ти се прибира от работа, не бързай от врата да го нападаш с въпроси, проблеми и задачи. Това само ще предизвика дразнене и ще изглежда, така сякаш той живее с прекалено взискателна, играейки ролята на властна майка, жена. Той дори може да започне съзнателно да се прибира у дома по-късно. Разбира се, можеш да го поздравиш с лека целувка, но след това го остави на мира. Разговорите ще протичат по-добре, ако мъжът се отърси от деня си и сам те заговори . Той няма да се сърди, а ти ще се радваш, че си го изчакала.

ПРАВИЛО № 5: ПОДДЪРЖАЙ ГО

Ако има настинка или възпалено гърло, не подценявай сериозността на заболяването. Обърни му внимание. Грижи се за него. Приготви любимата му супа, предложи му лекарство. Ако любимият му отбор е загубил - съчувствай. Той ще го оцени. Не забравяй при всяка възможност, да му благодариш и да го хвалиш, когато хвърля боклука или коси тревата. Той трябва да чувства, че е необходим – тогава той ще се чувства щастлив с теб. Не забравяй, че зад всеки велик мъж стои жена, която го поддържа! Ако го цениш, ще постигнеш много! И ако вярваш в него, той самият ще вярва в себе си и във вас като двойка. Той иска да се гордееш с него.

ПРАВИЛО № 6: ОСТАВИ ГО ДА СПЕЧЕЛИ

Понякога в споровете, които не са чак толкова съществени го остави да спечели и да наложи мнението си. За сериозните въпроси, разбира се ще обмисляте заедно и внимателно, но в по-второсрепенните спорове нека последната дума е неговата. Така на подсъзнателно ниво няма да губи мъжествеността си и няма да се чуди: кой е глава на семейството?

►►► ВИЖ ТУК, 5 причини, поради които той ти отказва секс!

ПРАВИЛО № 7: АКО НЕЩО НЕ ТЕ ЗАСЯГА – ОСТАВИ ГО САМ ДА СЕ СПРАВИ

Всеки човек има тайни, които не иска да разкрива. Ако тайните му са относително безвредни (ако не е наркотици, алкохол, хазарт, прелюбодеяние или избягване на данъци), не го моли да ти кажа всичко. Можеш тактично да намекваш или да започнеш разговор, но ако той би предпочел да пази тайната, не го принуждавай да я споделя. В края на краищата, ти също имаш малки тайни! Ето няколко области, в които е най-добре да го оставиш сам: отношенията му със семейството, търговски тайни, здравето му, как той спи и гледа телевизия, как се облича.

Галерия: Секси трик, за който мечтае - зодия Близнаци,...

Виж всички снимки

Галерия: Секси трик, за който мечтае - зодия Везни,...

Виж всички снимки

Галерия: Секси трик, за който мечтае - зодия Овен,...

Виж всички снимки

ПРАВИЛО № 8: НИКОГА НЕ ВРЪЩАЙ ПОДАРЪЦИТЕ МУ

В никакъв слувай не връщай подаръците му, даже и да си убедена, че никога няма да облечеш или използваш това нещо. Или го облечи вкъщи (ако е дреха). По- добре е да пожертваш домашния си стил, отколкото да нараниш чувствата му. И намери ненатрапчив начин да му обясниш какво харесваш и в какви цветове, за да знае за следващия път.

ПРАВИЛО № 9: НЕ КРЕЩИ, ГОВОРИ СПОКОЙНО

Когато става въпрос за мъже, приципът е един и същ – не е важно какво казваш, а как го казваш. Без значение дали проблемът е сериозен или маловажен, започнеш ли да крещиш, той посто изключва и спира да слуша. Просто е програмиран така. Мъжете предпочитат жени, които говорят спокойно. Ако си прекалено бясна излез от стаята, обади се на някоя приятелка да й разкажеш и когато се поуспокоиш се върни и говори с него.

ПРАВИЛО № 10: НЕ ИСКАЙ СЪВЕТ ОТ ПРИЯТЕЛКИ, КОИТО СА САМИ

Необвързаните жени често възсприемат брака много тенденциозно – те или го идеализира, или го демонизират. И в двата случая, ако поискаш съвет от такава приятелка, ще те накара да си мислиш, че имаш сериозен проблем. Скарването с половинката е нещо нормално, не забравай това. И в никакъв случай, не мисли за кавгата, като за катаклизъм в отношенията ви.

Галерия: Какви жени привличат мъжете от различните зодии?

Виж всички снимки

ПРАВИЛО № 11: ТОЙ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ КАКВОТО СИ ИСКА. ТИ – НЕ!

Можеш да си избереш съпруга, но да избереш семейството му - не е по силите ти. Някои жени са щастливи - семействата на съпрузите им ги приемат с отворени обятия. Друг получава истинско гнездо стършели.

Не забравяй, веднъж и завинаги, никога не трябва да говориш лошо за неговите роднини, близки и далечни. Ако семейството му е наистина ужасно, той го знае много добре! Той дори може от време на време да ги критикува и това е добре - това е семейството му. Но той не иска да чуе на глас истината за тях, от никого, особено от теб.

ПРАВИЛО № 12: НОЩ ЗА ДВАМА

Изберете си една вечер само за вас - за предпочитане в събота. Не е толкова важно, как точно ще я прекарате, важно е да сте заедно. Дали ще гледате филм и ще си поръчате храна у дома или ще отидете на ресторант и киното. Основното нещо - да се уверите, че тази вечер бъде само за вас двамата. Покани бавачка да остане с децата или ги изпрати при баба им. Имате нужда от нощ, без памперс, хленчене, телефонни обаждания, миене на съдове, семейни разправии, проблеми с приятели, колеги и клиенти.

ПРАВИЛО № 13: ПРАВИЛАТА В СЕКСА

Независимо дали ти харесва или не и дали смяташ, че е несправедливо, сексуалния ви живот се определя от мъжа. Но това, съвсем не означава, че ти не би могла да повличеш. Тук всичко опира до твоята изобретателност. Ако иска да гледа мач или любимото си предаване не го насилвай. Просто по-късно намери начин да събудиш сетивата му. Вариантите са много, а и ти познаваш половинката си – дали ще е еротично бельо или масаж, или нещо друго, ще решиш сама.

Галерия: 5 пози от Кама Сутра, при които той...

Виж всички снимки

ПРАВИЛО № 14: НЕ СЕ ОПЛАКВАЙ ОТ ДЕЦАТА СИ

Най-вероятно понякога децата ще те докарват до състояния в които ще ти се иска да си оскубеш косата. Синът ти не иска да се къпе, а е циялия в кал. Дъщеря ти не иска да яде нищо друго освен сладко. А ти нямаш търпение да се прибере половинката ти, за да му се оплачеш.

Само че, това не е никак добра идея. По-добре се обади на приятелка и сподили проблемите си на нея. Тя ще те разбере, а може и да ти помогне. Ако засипваш мъжа си още от входната врата с оплаквания от децтата, рано или късно ще започне да смята, че си лоша майка.

ПРАВИЛО № 15: НЕ ГО ОБВИНЯВАЙ ЗА ОСОБЕНОСТИТЕ НА ХАРАКТЕРА МУ. ТИ САМА СИ РЕШИЛА ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗА НЕГО

Без значение дали той пие или яде много. Дали печели малко или е работохолик и прекарва цялото си време в офиса. Дали е подреден или разхвърлен. Всички тези неща ти си знаела, когато си се омъжвала. Не трябва постоянно да го обвиняваш и да се правиш на жертва. Не се самосъжалявай, а се дръж като възрастна. Може да опиташ да го промениш, но със сигурност трябва да го приемеш такъв, какъвто е. Все пак това е твоят собствен избор.