15 факта за клитора, които ще те изненадат

Той е имал възможност да се превърне в пенис, но е променил решението си.

 
 

Споменавали сме най-необичайните факти за пениса, така че защо да не повдигнем завесата и за клитора? 

1. Много малко жени могат да получат оргазъм само при вагинален секс. За да бъдем точни, около 50-75% от жените, за да свършат им трябва клиторна стимулация.Това означава, че по-голямата част от жените не могат да се "освободят", ако са ангажирани предимно с вагиналния секс.

2. Той е имал възможност да се превърне в пенис, но е променил решението си. Според проучвания клиторът е подобен на пениса. Това означава, че имат подобни структури. Все повече учени са съгласни, че в началото, още в утробата, когато ембрионът все още не е взел решение дали да бъде момиче или момче, клиторът представлява член. Но тъй като не е абониран за съответните хормони, не се увеличава до размера на пениса.

Галерия: Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа

Виж всички снимки

3. Добра новина: той никога не остарява! Жените имат едно забележително предимство - освен, че могат да свършат много пъти едно след друго, могат да го правят до смъртта си! След като клиторът "узрее", той остава на върха на силите си по време на целия ти живот и нищо не ти пречи да се отдадеш на плътски удоволствия дори на 90! Ти ще получиш същия оргазъм, както когато си била тийнейджър. 

4. Той е по-голям, отколкото си мислиш. Около 4 пъти. Останалата част на клитора е в тялото ти. Външната част представлява само главата на клитора. Пълната дължина на клитора, включително вътрешната част, е между 8 и 20 см.

5. Той има само една функция - а ти доставя удоволствие! Сериозно. Клиторът няма никакви други задължения.

6. Женският оргазъм трае средно около 20 секунди, докато продължителността на мъжкия е между 10 и 15 секунди. При стимулация на клитора обаче, жената може толкова силно да се възбуди, че оргазмът й да продължи до 30 секунди! На това се казва магическо копче!

7. Той расте. Клиторът увеличава размера си през целия живот. Не, това няма нищо общо със сексуалния ти живот, а само с хормоналните нива и неговата промяна през целия жизнен цикъл. Когато едно момиче получи първата си менструация, клиторът й започва да се увеличава. В края ан пубертета клиторът е с около 1,8 пъти по-голям. На 32 години, той е почти 4 пъти по-голям, отколкото в периода на пубертета. Но това не е краят. След менопаузата, вече е 7 пъти по-голям, отколкото по време на раждане. 

►►►ВИЖ ТУК: Важен ли е размера на клитора за сексуалния ти живот?

8. Клитор имат не само хората, а и всички бозайници.Той е особено добре развит при маймуните и лемурите и подобно на пениса, клитора има малка кост. Той също писъства при костенурките, крокодилите и щраусите. 

9. Някои жени го променят. Не че си признават, но някои жени се подлагат на процедура, при която се отстранява "капака" и така се повишава клиторната чувствителност. Размерът му също може да се коригира по хирургичен път. Според Американската асоциация по естетична пластична хирургия повече от 2 милиона американки са преминали през "вагинално подмладяване".

10. Клиторът се различава по размер и форма при различните жени.

11. Някои жени са много чувствителни и е необходимо да ги докоснат съвсем леко, докато при други е нужен по-задълбочен подход.

http://www.cosmopolitan.bg/sex/5-greshki-koito-dopuskash-v-masturbiraneto.html 

12. Думата "клитор" произлиза от гръцки и означава "ключ". Ключът към удоволствието и радостта!

13. Той наистина има почти същата структура като пениса. Той има глава, "препуциум" - качулката на клитора и освен това също нараства по време на възбуда.