13-те звезди, които връчват Оскари на церемонията

13 знаменитости ще се качат на сцената, за да връчат златната статуетка на колегите си. Домакин на церемонията няма да има.

Американската академия за филмови изкуства и науки обяви списъка с 13-те актьори и знаменитости, които ще обявят победителите на 91-ите награди „Оскар“, които ще се проведат на 24 февруари в „Долби тиатър“ в Лос Анджелис.

Тази година церемонията няма да има домакин.

Сред връчващите наградите ще бъдат Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Даниел Крейг, Дженифър Лопес, Крис Еванс, Чарлийз Терон, Теса Томпсън и Мая Рудолф.

Роклята на Чарлийз за Златните глобуси бе доста семпла - нямаме търпение да видим с какъв тоалет ще ни изненада акстрисата след няколко седмици!

Церемонията остана без домакин за първи път от 1989 г., след като комика Кевин Харт отказа поканата след реакции на неговите хомофобски Туитър изявления преди няколко години. Последните две години церемонията бе водена от комика Джими Кимъл.

Фаворити тази година са филмите „Рома“ на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон и "Фаворитката", режисиран от Йоргос Лантимос, който получи най-много номинации - десет.

Според IMDB с най-висока оценка сред зрителите е "Бохемска рапсодия" - биографичен филм за фронтменът на Queen Фреди Меркюри.

Източник: бгнес