13-ият зодиакален знак: ревнив, свободен, кариерист

Най-тайнственият знак в Зодиака встъпва в сила от 29 ноември до 17 декември. Ако си родена в този период, здравей, Змиеносец!

 
 

Съществува мит, според който 13-ият знак от Зодиака се появил наскоро. Дълго време той не бил признаван. Предците ни поделили небето на 12 равни части, всяка по 30 градуса. Само че преди хиляди години още не е съществувало понятието „галактика“ в съвременната му трактовка.

Едва през 20-те години на миналото столетие учените преосмислят термина „съзвездие“. И тогава става ясно, че зодиите на практика не са 12, а 13. И той е Змиеносецът.

Кои са най-ярките ти черти според зодията - разбери от галерията долу

Галерия: Най-ярките ти черти според зодията

Виж всички снимки

►►►Най-подходящите двойки в зодиака

Змиеносец: датата

Най-тайнственият знак в Зодиака встъпва в сила от 29 ноември до 17 декември. Ако си родена в този период, здравей, Змиеносец!

Стихията на Змиеносеца е Вода. Счита се, че хората с тази зодия са уникални. Те са мъдри, смели и властолюбиви. Впечатлява умението им да запазват самообладание и да не отстъпват от целите си, каквото и да им се случи по пътя.

Характеристика на зодията

Този зодиакален знак се е наместил между Скорпион и Стрелец, затова е събрал най-ярките черти на двете зодии. Трудно можеш да си представиш по-силен знак от Змиеносеца. Дори жените, негови представителки, трудно ще работят скучна чиновническа работа.

Представителите на 13-ата зодия са енергични, своенравни и хитри. Може би заради прекомерната си активност те са малко непостоянни и склонни към изневери. Не търпят отрицателните черти в другите хора, избухливи са и готови на всичко, за да се издигнат.

Змиеносецът може да постигне всичко в кариерата, но в личния живот нещата не му се отдават токова лесно. Трудно създава здрава връзка, често бракът му не продължава повече от две-три години. Той е фанатичен – може да се зарази не само от чужди, но и от собствените си идеи. Често гениални хора са представители на тази зодия. Те са способни да променят света, а богатството и властта само отиват при тях. Само че всичко може да завърши с падение и Змиеносецът винаги ще помни това.

Както и при Рибите, в Змиеносеца е развита силната интуиция, способността да усеща другите хора, те са предразположени към творческите професии. Но за разлика от Рибите, Змиеносецът няма да жертва удобствата си заради същата тази прекрасна мечта. Той ще предпочете да намери друга, по-реалистична и изпълнима цел, отколкото да се заблуждава с илюзии. Не постигайки успех, Змиеносецът е нещастен и непълноценен.

Жената-Змиеносец

Тя е истинска амазонка. Външно може да изглежда като плашлива овчица, но в най-подходящия момент, тя ще прояви силния си характер. Тези жени са много ревниви и отмъстителни. Ще вдигнат скандал от нищо, затова животът с тях е труден. Но пък са уверени кариеристки и страстни любовници.

Най-влиятелните жени в света на шоубизнеса - разбери кои са от галерията долу

Галерия: Най-влиятелните жени в света на шоубизнеса

Виж всички снимки

Мъжът-Змиеносец

Той едва ли ще поиска да се обвърже с брак. Свободата за него е най-ценното нещо. Еднообразният живот, скучната работа, липсата на ярки впечатления – са истинско изпитание за Змиеносеца. Той може във всеки момент да загърби сегашния си живот и да се впусне в нещо съвсем ново. Да работи в офис? По-добре да умре! Той е пътешественик, актьор или музикант – това са най-предпочитаните професии от него.