13 хитри трикове с фиби за перфектна прическа

Тези съвети за използване на тривиалния аксесоар, каквато е фибата, ще променят косата ти към по-добро.

Време е да проявиш креативност и експериментален дух с фибите.

Да, те оказват сериозна подкрепа в трудни моменти от живота ти, а именно – когато косата ти не иска да си застане на мястото. Но не вреди да научиш още няколко начин, по които да ги използваш.

1. Пробвай хаштаг тренда.

Сега е модерно фибите ти да се виждат, което ти позволява волности при подредбата им. Изпробвай да закрепиш дебел кичур от предната част на косата, оформяйки #. Да, #КрасивоЛесно, любимото ни!

Галерия: 10 супер лесни прически с фиби

Виж всички снимки

2. Или триъгълник.

Прическата, при която двата предни кичура на косата са вдигнати нагоре е много привлекателна, чудесна за ежедневието или първа среща.

►►► Виж тук 10 неща, които можеш да направиш с дългата си коса!

3. Използвай да защипеш бретона си назад.

Тук можеш да включиш колкото ти се иска фиби, в зависимост от това как искаш да изглежда стилът ти. На снимката са показани едноцветни фиби, но ти можеш да използваш и разноцветни за създаване на настроение.

4. Досиетата Х.

Още една интересна идея за прихващане на три кичура от задната част на косата с фиби, разположени под формата на буквата „Х“.

Галерия: Добави обем: 13 прически за фина коса

Виж всички снимки

5. Напръскай фибите с лак за нокти, за да се задържат по-дълго върху косата ти.

Това е съвет, който ще се хареса особено на момичетата с по-фини коси. Ако си от тях, много добре знаеш как фибите се изплъзват от косата ти като хлъзгави риби от ръката на рибар. Ужасно неприятно е, никога не си сигурна дали прическата ти ще издържи цял ден или вечер. Затова, преди да ги сложиш, напръскай с лак за коса.

6. Фиксирай всички стърчащи краища с фиби.

Това е едно от основното предназначение на фибите, но ако използваш цветни, няма смисъл да ги криеш. Вместо това, превърни ги в забавен елемент от прическата си. След като се сплетеш на плитка, например можеш да прикриеш всеки отклонил се от правия път косъм с фиба.

►►► Виж тук 7 тайни за изправяне на косата без горещи уреди!

7. Придай обем на опашката със скрити фиби.

След като се вържеш на опашка, закрепи две или три фиби за долната част на ластика по показания на снимката начин. „Бухни“ опашката с пръсти и готово!

8. Направи къдриците по-дълготрайни като ги защипеш с фиба докато изстинат.

След като си навила кичурите на маша, не ги оставяй да падат свободно, а защипи всеки отделно с фиба. Пусни косата чак след като изстинат. По желание, можеш да се напръскаш с малко лак за коса.

►►► Виж тук 10 знака, че косата ти се нуждае от помощ!

9. Използвай краищата на фибата, за да си направиш интересен маникюр.

Отвори двете „рамене“ на фибата и потопи по-дългия край в шишенцето с лак. Сега можеш да рисуваш точки или да пробваш други интересни дизайни върху ноктите си.

10. Нанасяй лепило върху изкуствените мигли.

Пробвай и ще се увериш, че лепилото се разнася равномерно!

11. Усучи кичур и го закрепи с „невидима“ фиба.

Ако искаш косата да не ти влиза в очите, но не искаш фибите да се виждат, пробвай тази „засукана“ прическа. Усучи кичур и после плъзни фибата под него, за да изчезне в дълбините на косата ти.

12. Подсигури мини плитките.

Сплети кичур от косата ти (с дебелина горе-долу колкото средния ти пръст) и го дръпни към задната част на главата. После закрепи плитката с фиба, за да постигнеш ефекта от снимката.

13. Пробвай прическата на Криси Тийгън за Оскарите.

За секси и пищна прическа, която стои далеч от лицето ти и не пада в очите, пробвай следния трик. „За прическата на Криси за Оскарите, поставих по една фиба от двете страни на главата й, точно над ушите, така че никой да не ги вижда - обяснява фризьорът на супермодела, Пучиарело. - Така не й се налагаше непрекъснато да пипа предната част на косата си и да я отмята назад“.