12 звезди, дали името си на емблематични чанти

Събрахме 12 известни жени, дали името си на най-желаните дамски чанти в света!

 
 

Събрахме 12 известни жени, дали името си на най-желаните дамски чанти в света!

1. Джейн Биркин - Birkin на Hermes

Може би най-мечтаната чанта сред всички в класацията! Необходимо притежание на всяка фешън икона и символ на престиж, това е моделът Birkin на Hermes. Търсенето й не спада, даже напротив - расте главоломно с годините! Интересното е, че според историята, създаването на чантата е станало почти случайно. По време на полет Биркин се среща с директора на Hermes и се оплаква от непрактичността на повечето чанти. Три години по-късно Джейн получава колет с първата Birkin, която веднага се превръща в моден хит.

2. Жаклин Кенеди - Jackie O на Gucci

Първоначално тази чанта въобще не е носила името на една от най-известните модни икони на 20-ти век, но благодарение на Джаки моделът става изключително популярен (както може би всичко, което първата дама е носила). Така че Gucci решават да преименуват чантата в нейна чест.

►►►8 иконични дизайнерски обувки и историята им

3. Моника Белучи - Monica на Dolce & Gabbana

Любовта на Доменико Долче и Стефано Габана към Моника не познава граници. През 2013 г. възхищениението на дизайнерите към нея като муза беше увековечено в нов модел чанта, носещ нейното име. 

4. Лана Дел Рей - Del Rey от Mulberry

Не само звезди от златната ера на Холивуд са дали името си на дизайнерски чанти. Марката Mulberry или по-скоро нейният творчески директор Ема Хил преди три години представи лаконична елегантна чанта, наречена на певицата Лана Дел Рей.

5. Алекса Чънг - Alexa от Mulberry

Две години по-рано, през 2010 г., се ражда още  персонализирана чанта на Mulberry. Моделът е посветен на британското момиче Алекса Чънг, което гордо носи титлата модна икона. Чантата Alexa незабавно придобива популярност благодарение на своята универсалност и удобство. 

►►►Историята на слънчевите очила: любопитни факти

6. Бриджит Бардо - BB на Lancel

7. Амал Клуни - Amal на Ballin

Амал Клуни се превърна в център ан внимание не само заради брака си с Джордж Клуни, а и заради необикновения си стил. Разбира се, новата модна икона веднага получи признание от дизайнерските къщи - италианската марка Ballin преименува една от чантите си в нейна чест.

8. Жизел Бюндхен - Gisele на Luella

Марката Luella е на ръба на банкрута, когато решава да пусне чантата Gisele, кръстена на един от най-успешните супермодели в света. След представянето на този модел, продажбите на марката незабавно се увеличават. Успехът обаче се оказва временен и все пак Luella фалира.

►►►10 филмови рокли, които ще останат в историята

9. Грейс Кели - Kelly на Hermes

Друга култова чанта ан Hermes е Kelly, кръстена на филмовата звезда и принцеса на Монако Грейс Кели. Вярно е, че този модел се е появил много преди раждането на Грейс (през 1837 г.), но тя получава името си през 1956 г. благодарение на привързаността към принцесата, която започва да се появява навсякъде с удобната чанта, прикривайки с нея бременността си.

10. Даян Крюгер - Diane на Jason Wu

Даян е една от ключовите икони на модерния стил и е приятелка с много известни дизайнери, включително и Джейсън Ву. Той неколкократно е правил публични комплименти за стила й, а през 2014 г. обяви пускането в продажба на нов модел чанта, наречена Diane. 

11. Джесика Стам - Stam на Marc Jacobs

Супермоделът Джесика Стам е в добри отношения с много дизайнери, но най-вече с Марк Джейкъбс. На практика не минава негово ревю без участието на Джесика. Той създава стилна и удобна чанта, носеща нейното име, но през 2013 г. дизайнерът решава, че моделът вече е остарял и го спира от производство. Така че да станеш собственик на тази чанта сега е доста трудно.

12. София Лорен - Sophia на Salvatore Ferragamo

Разбира се, името на секссимвола на 20-те години няма как да не бъде увековечено. Salvatore Ferragamo изповядва любовта си към София, като създава чанта Sophia, превърнала се в едно от най-емблематичните неща в модата. Този модел все още е популярен днес, както звездата, така и обикновените фешън момичета оценяват нейното удобство и елегантност.