12 неща, които да знаеш за садо-мазото

Предлагаме ти да разшириш хоризонтите на сексуалната си култура.

 
 

Садо-мазо, БДСМ (от абревиатурата BDSM на английски) е субкултура, основаваща се на еротичния обмен на власт. Стил „50 нюанса сиво“, но далеч по-сериозно.

1. BDSM идва от:

BD (Bondage & Discipline – Връзване и Дисциплина), DS (Domination & Submission – Доминиране и Подчинение), SM (Sadism & Masochism – Садизъм и Мазохизъм) и включва широк спектър от вкусове и активности, както и безкрайни вариации.

Галерия: Героите на Дисни с участие в „50 нюанса...

Виж всички снимки

2. Няма много общо с „50 нюанса сиво“.

Мислиш, че ще те отвлече милионер и ще те направи неговата разглезена кукличка? Помисли пак. BDSM рядко е бляскаво изживяване и ако случиш на взаимоотношения, които траят повече от две-три срещи за секс, нещата могат много да се усложнят и да се наложат разговори за емоционалните ви ограничения.

►►► Виж тук 10 извратени секс фетиша, които не са за вярване!

3. Да си подчинена не означава, че си слаба.

Дар е да предадеш целия си контрол, да станеш по-уязвима, отколкото би могла да си представиш, да предадеш тялото, ума и сърцето си в ръцете на друг човек. Също така, в това се крие невероятното удоволствие на подчинения.

4. Не всеки може да бъде добър доминиращ, макар много хора да си приписват титлата.

Той (или тя) може да изиска подчинение само с шепнене или бегъл поглед – много по-секси от разни самозвани хора, които само крещят заповеди наляво-надясно. Добрият доминиращ също така ще отдели време да опознае подчинения си. Разбира кога трябва да натисне, кога трябва да спре и кога е отишъл твърде далеч.

5. Ако си падаш по BDSM, това не означава, че си пасивна/агресивна в други сфери от живота си.

Има множество високо интелигентни, самоуверени хора, които харесват садо-мазото и го намират за страхотно. Независимо от коя страна на камшика предпочитат да се намират.

Галерия: Секс трикове за горещ секс

Виж всички снимки

6. BDSM невинаги включва секс.

Игри на съзнанието, предизвикателства от разстояние и влудяващи умствени препятствия са огромна част от преживяването за някои хора. Садо-мазото е много повече от белезници, болка и камшици. Контролът и подчинението могат да бъдат забавни и възбуждащи, без да са включени „играчки“.

7. BDSM може да бъде част от моногамна връзка или да се прави от няколко временни партньора.

Няма правила и няма причина да не споменеш на постоянния си партньор, че имаш садо-мазо фантазии, дори след като сте заедно от години.

►►► Виж тук 101 страхотни секс трика (само за мръсници!)

8. Възможно е да се наслаждаваш на двете противоположни страни на спектъра.

На някои хора им допада да играят и двете роли – на доминиращ и подчинен. Дори има термин за тях - „суич“ (от англ. switch – превключвам). Суичът може да е подчинен с един партньор и доминиращ с друг или партньорите от една двойка могат да се редуват да изпълняват различните роли.

9. Безопасните думи съществуват

Трябва да решите коя е вашата безопасна дума още в началото на BDSM игричките, както и какви са границите ви. Ако ще те душат, например, може да се съгласите на друг сигнал (щракане с пръсти). Запомни, че винаги можеш да кажеш „не“. Подчиненият всъщност има най-голяма власт, тъй като може да поиска игрите да спрат или да намалят темпо по всяко време. Ако доминиращият е достатъчно опитен, той ще следва желанията на подчинения.

10. BDSM може да е опасно занимание, което крие реални рискове.

Чети достатъчно по въпроса и се свързвай с BDSM общества онлайн, където да контактуваш с хора, на които евентуално би могла да имаш доверие. Преди да пристъпиш към реален садо-мазо контакт, срещни се с въпросния човек на публично място, за да се опознаете. Безопасността е на първо място.

11. В процеса влизат много и дълги разговори.

От дискутирането на това какви са лимитите, през планирането на това какво да правите следващия път, до грижата един за друг след това (което наистина се случва, особено след много интензивен садо-мазо епизод), за да е идеално преживяването, трябва да има диалог.

12. Съвсем различно е от всичко, което си очаквала.

Но когато е направено правилно и по твое желание, BDSM не само е ужасно забавно занимание, но може наистина да разшири хоризонтите и светогледа ти.