12 кралски правила за новото бебе

Меган Маркъл и принц Хари трябва да ги спазят всичките.

Бебето на принц Хари и Меган Маркъл ще се появи само след няколко седмици.

Тъй като като са кралски особи, те не могат да посрещнат наследника си по традиционните начини. Правилата, които трябва да спазват са наистина много! Дори и ние бяхме учудени. Виж кои са те.

1. Бременността се обявява, когато майката е в 12-а седмица

Тук няма изненади – традицията се припокрива с тази на останалите майки. Бременността се обявява, когато бременната влезе в третия месец, тоест вероятността от аборт е много по-малка. Макар ние да не знаем точно кога ще роди Меган, от двореца Кенсингтън обявиха, че ще е през април. Изключение от правилото беше Кейт Мидълтън, която обяви, че е бременна с третото си дете в осма седмица. Причината – херцогинята страдаше от хиперемезис гравидарум (силно сутрешно гадене) и се наложи да отмени всичките си официални ангажименти.

Виж тук сладките моменти, с които принц Джордж и принцеса Шарлот ни накараха да се усмихнем (снимки долу):

Галерия: 20 пъти, в които принц Джордж и принцеса...

Виж всички снимки

2. Полът се пази в тайна

Меган и Хари съобщиха на тълпата в Биркенхед миналия месец, че дори те не знаят пола на бебето, защото искат да е „изненада“. Но тяхното желание в случая няма значение. Според кралската традиция, те не бива да разкриват дали наследника им е момче или момиче, докато не се роди. До момента няма прецедент. Но ние също си падаме по изненадите, така че нямаме нищо против.

3. Жените от кралското семейство обикновено не правят бебешко парти

Бебешките партита са типично американска традиция, което автоматично означава, че английското кралско семейство не се занимава с организиране на такива. Според експертът по кралски етикет Виктория Арбитър, подобно парти е крайно нежелателно в кралските среди. „Съществува напрежението, че те са много богати и пищно бебешко парти изглежда неподходящо в хорските очи“, обяснява тя пред телевизия ABC.

Въпреки това, източници на списание Harper's Bazaar потвърдиха, че Меган Маркъл в момента е в Ню Йорк, където празнува бебешко парти с бивши приятелки. Все пак тя е американка!

4. Бебето трябва да се роди в болница

В миналото майките на кралски престолонаследници раждаха в комфорта на дома си. Принцеса Даяна беше първата, която наруши правилото, настоявайки да роди принцовете Хари и Уилям в болница. Така тя роди и двамата си сина в крилото „Линдо“ на болницата „Сейнт Мери“ в Падингтън. Кейт Мидълтън последва примера й – нейните три деца също са родени там.

►►► Защо не искам да изглеждам като Кейт Мидълтън, когато родя

Меган маркъл все още не е обявила къде ще ражда, като върлуват спекулации, че би го направила в домашни условия. Слуховете вероятно не са верни – източник разкри, че на лекарския екип в болница „Сейнт Мери“ е било забранено да си вземат отпуска през април. Ако това е вярно, херцогинята на Съсекс се готви да роди там.

5. Бебето се изражда от кралския гинеколог

Кралското семейство не е кое да е семейство, така че е логично да си има и личен гинеколог. Тази длъжност се заема от д-р Алан Фартинг, който е израждал принц Джордж, принцеса шарлот и принц Луи. Освен лекарите, по време на раждането присъстват и акушерки, които дават обет за мълчание за всичко, което се лсучва между четирите болнични стени.

6. Кралицата първа научава за раждането на бебето

Тя е глава на семейството все пак!

7. Официалното обявление за раждането се поставя на статив пред Бъкингамския дворец

Макар модерните технологии позволяват на кралския дворец да съобщи щастливата новина в социалните мрежи и със съобщение по имейл, традицията казва друго. Написано на хартия съобщение се поставя на триножник пред Бъкингамския дворец. В миналото подробностите около наследника са били написани на ръка. Сега вече са напечатани, но детайлите са същите и включват пола на бебето, датата на раждане и потвърждение, че то и майката са добре. Съобщението се подписва от лекарите в болницата.

8. Родителите позират за снимки с новороденото

Великобритания (и останалата част от света) по правило са обсебени от появата на нов кралски наследник. Ето защо мама, татко и бебе позират веднага след излизането от болницата. Преди хората трябваше да чакат до кръщенето на бебето, за да зърнат малката торбичка радост за първи път, но това вече се случва много по-рано.

9. При първата си поява, бебето се увива в одеяло с история

За щастие на Меган Маркъл, тя трябва да се погрижи само за собственото си облекло при изписването от болницата. Дрешките на бебето са предопределени. За дебюта им пред света, всички кралски бебета са увити с одеяло, направено от английската фирма за плетива „G. H. Hurt & Sons”. Традицията води началото си от кралица Елизабет II, която увива новородения принц Чарлз с изплетено от фирмата одеяло през 1948 г. Нейните стъпки последваха както принцеса Даяна, така и Кейт Мидълтън.

10. Бебето се кръщава с типично „кралско“ име

Пример – Уилям и Кейт кръстиха третия си принц Луи, което е презимето на първородния им принц Джордж. Меган и Хари са известни с това, че не спазват кралския протокол, така че не знаем какво да очакваме като име. Както знаеш, в момента вървят залози за името на новороденото и най-предпочитаните имена са – Виктория, Даяна, Албърт и Филип. Причината е, че тези популярни „кралски“ имена не са използвани от дълго време.

11. Името не се съобщава в първите няколко дни

След като бебето се роди и всички зърнат него и сияещите родители на болничните стълби, дворецът замлъква за няколко дни. Името се съобщава чак след това. Причините може да са две. Първо, мама и татко решават как да го кръстят и второ – има време кралицата да се информира и да одобри решението.

С принц Джордж и принцеса Шарлот трябваше да чакаме два дни. Обявяването на името на принц Луи отне повече време – той се роди на 24 април, а името му стана известно на 27 април.

12. Бебето носи специална рокля за кръщене

Както много семейства, кралското също предава от поколение на поколение рокля за кръщене. Ако Меган и Хари последват традицията, тяхното бебе ще бъде кръстено в същия тоалет, като на Джордж, Шарлот и Луи. Самата рокля е точно копие на тази, ушита през 1841 г. за най-голямата дъщеря на кралица Виктория.