12 изненадващи факта за мастурбацията

За щастие, лекарите отдавна са развенчали най-популярните митове, свързани със самозадоволяването.

 
 

Продължаваме нащата малка образователна система за женската и мъжката сексуалност.

Много хора са убедени, че мастурбацията е едно голямо ЗЛО. За щастие, лекарите отдавна са развенчали най-популярните митове, свързани със самозадоволяването. 

Галерия: Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие...

Виж всички снимки

1. Хората са започнали да мастурбират преди много, много време. Първите доказателства за мастурбиращи жени и мъже датират от праисторическите скални рисунки. Снимки на мъжка мастурбация се срещат особено често сред много от историческите личности от Древен Египет. Когато някой от боговете е зает с мастурбация, се е считало за магически акт за създаване на един нов свят. Така например, богът Атум е създал вселената след като е еякулирал. 

2. Имало е време, когато заради мастурбация, е можело да загубиш живота си. Отношението към самозадоволяването се променя с хода на историята. В древните времена мастурбацията се е считала за естествен процес, но по-късно на нея се гледа много негативно. Дори известно време е била обявена за извън закона. Хомосексуалисти и мастурбиращи дори били наказвани със смърт!

3. Имало е време, когато мастурбацията се е смятала за сериозно заболяване. Хората от Викторианската епоха са били много изобретателни! Девствен пояс за жени и специален пръстен с шипове за мъже! Това специално устройство, наречено Jugum Penis е специално предназначен за нощта. Ако мъжът сънува приятни сънища и пенисът му започва да се покачва, той се озовава точно между зъбците на чудовищното изобретение! През 1838 г. френският психиатър Жан Ескрол в книгата си "Психично заболяване" обябвява, че мастурбацията причинява лудост. А други лекари по това времепредписвали на пациентите специални диети, електрошокова терапия и дори операция на гениталиите!

4. За съжаление все още има хора, които смятат, че мастурбация е мръсна дума и означава нещо лошо. Тинейджъри, които мастурбират, растат "нечисти". В различни сайтове се дават съвети на родители как да разберат дали детето им мастурбира и начини да го предотвратят. 

5. Мастурбацията е изключително полезна за здравето ти. Сексолозите препоръчват жените да мастурбират, докато достигнат оргазъм, за да се подобри сексуалното здраве и да се укрепят отношенията с партньора. Самозадоволяването понижава кръвното налягане, подобрява съня, облекчава менструалните болки (!) и дори намаля риска от рак на простата при мъжете. 

6. Годините нямат значение! Възрастните хора също мастурбират. Проучване доказва, че около 30 % от жените, между 60 и 69 години, които имат партньор, го правят. Повече от половината от жените над 70, които нямат партньор, не се лишават от удоволствието ан самозадоволяването. 

7. Сексът след мастурбация е по-лош. Не вярвай! Това е един от големите и неверни митове. Както се вижда от многобройните изследвания и проучвания, жените, които мастурбират, имат много по-добри сексуални отношения с партньора си. Знаяе точно какво им харесва и могат да споделят с него, а освен това опознават собственото си тяло и карат мозъка си да запаметява "приятните усещания". Така той ще се стреми отново и отново към това невероятно чувство. 

►►►ВИЖ ТУК: 7 трика за още по-горещи соло удоволствия!

8. Някои страни насърчават тинейджърската мастурбация на държавно ниво. През 2009 правителството на Обединеното Кралствои редица други европейски страни съобщиха, че подрастващите трябва да бъдат насърчавани да мастурбират. Това не само, че е добре за здравето, но също така намаля риска от безразборни сексуални контакти, полово предавани болести и ранна бременност.

9. В Швеция има отделна дума за женската мастурбация - klittra. През 2015 г. Националната асоциация за сексуално образование в Швеция обявява конкурс за най-добра дума за женска мастурбация. Той е спечелен именно от тази дума, обединяваща  «klitoris» (клитор) и «glittra» (блясък). Членовете на сдружение са на мнение, че подчертава важната роля на клитора за женското удоволствие.

Галерия: 11 соло секс пози за жени (които обичат...

Виж всички снимки

10. Не само хората мастурбират. Самозадоволяване се среща при кучета, елени, носорози и маймуни. Както и при бикове, овце, слонове...Е да, списъкът е доста дълъг.

11. Известният вибратор "заек" е изобретен и става популярен, отчасти защото в Япония (където се появява за първи път) законът забранява производството ан вибратори с формата на реален мъжки член.

12. Не е добре да се използва слюнка за лубрикант. Много бактерии се съдържат в нея.