11 модни грешки, които правят стила ти обикновен

Ето какво не бива да правиш!

 
 

Ето какво не бива да правиш!​

Напоследък думата "обикновен" все повече и повече добива негативно значение, колкото и да е странно... И какво всъщност означава да изглеждаш "обикновено"? Трябва ли сутринта да излизаш с тежък вечерен грим, за да изглеждаш стилно?! Ами, не! Просто е - има нещо, които не изглеждат добре в съчетание и обратното, затова е важно да обърнеш внимание на съчетанието и избора на дрехи, защото не е лощо визията ти да бъде стилна и семпла, но не и обикновена.

Избери модна тенденция според зодиакалния ти знак в галерията долу:

Галерия: Избери модна тенденция според зодиакалния знак

Виж всички снимки

►►► 10 модни провала. Хюстън, имаме проблем!

Ето нашите съвети как да избегнеш "обикновената" визия, но в същото време да бъдеш много стилна и семпла:

1. Марки, марки и пак марки

Дори и да можеш да си купиш всяко едно нещо от всички нови колекции на големите модни дизайнери - не го прави! Или поне не ги съчетавай на куп. Избягвай да носиш всичко, което си си купила наведнъж. Така не постигаш нищо друго, освен една огромна модна катастрофа...

2. Внимавай с фалшификатите (ментетата)

Те си личат от километри. Огромните им XXL размер лога крещят отдалече, че не са истински. Не е ли по-добре да си купиш нещо, което не е конкретна световноизвестна марка, която в момента (със студентската си заплата) не можеш да си позволиш, и да изглеждаш страхотно, отколкото от самолет да се вижда огромния надпис на брадна, което за всеки е очевидно, че е менте?!

via GIPHY

3. Прекомерно секси

Ясно е, че всичко прекалено не е хубаво. Същото се отнася и за секси облеклото. Да, секси е ако си облечеш малка черна рокля, но прекалено тесните, мини дрехи в ярки цветове и с дълбоки цепки и деколтета - по-скоро НЕ! Смесването на различни принтове също е катастрофа и моментално стилът ти отива в графата "обикновен", дори и леко вулгарен, затова - пази се от тези комбинации!

4. Неподходящи обувки или токчета

Хубаво е да съобразяваш ежедневието си със стила обувки, които носиш. Накратко - да, всяка от нас иска да носиш високи токчета всеки ден (като във филмите), но имай предивид, че има огромно значение как протича ежедневието ти. Ако цял ден тичаш из града, сменяш градски транспорт и ти е адски неудобно с любимите ти токчета - е, лоша новина, но определено нямаш нужда от тях! Другата беда с точетата понякога ида от там, че ти не спираш да носиш любимите си обувки, въореки факта, че от 5 години са на последно място в класацията по актуалност и модерност. Недей! Остави ги! Купи си нови и им дай шанс да ти станат новите любими.

5. Носиш неща, които бяха актуални преди няколко години

Основният недостатък на модните неща е, че те са много разпознаваеми. Благодарение на силата на Instagram и мнението на модните блогъри, сега дори най-готиното нещо може да излезе от мода за една седмица. Точно затова - трябва да внимаваш какво носиш, независимо дали става дума за класика, която никога не губи своята актуалност, или неща, които идеално се вписват в стила ти. Следи, информирай се, бъди модна икона!

6. Бижута и аксесоари

Не е нужно да носиш диаманти или златно, за да изглеждаш стилно и красиво. Понякога има доста добри попадения дори и в малкото магазинче до дома ти, стига да е съобразено със стила ти. И все пак - никога не комбинирай диаманти, перли и пайети!

7. Бельо

Много деликатна територия. Бельото е може би най-важното нещо от цялата визия, въпреки че не се вижда, защото се намира под дрехите. Представи си - обличаш най-скъпата и модерна рокля по тялото, която имаш в гардероба си, но под нея прозира несъобразеното ти дантелено бельо - нелепо, нали?! Винаги мисли за бельото си!

8. Нарушена цялост

На всяка от нас ни се е случвало да ни се счупи токчето, да се разкъсат дръжките на чантата, да падне копче от ризата и т.н. Не е фатално, но е добре да го забележиш на време, за да отстраниш проблема.

9. Спестяваш от качество

Ако си била в ситуация, в която един и същи артикул се предлага на две различни цени и ти избираш по-евтината - спри сега! Доста често на пръв поглед по-евтиното и по-скъпото изглеждат абсолютно еднакво, но след като го поносиш няколко пъти, осъзнаваш, че това изобщо не е така.

10. Прекалено ярко (но не по повод вечерния грим!)

Понякога дори руж, който не отговаря на тена може да направи образа ти вулгарен... И ако си сложиш червено червило, тъмни сенки, плътна очна линия с дълъг завършък - и всичко това в 10 часа сутринта, тогава усещането, което създаваш е, че се завръщаш от продължително вечерно парти.

11. Изкуствена красота

Не ни мрази! Не го казваме ние, а мъжете. Но все по-голям процент от представителите на силния пол споделят, че дългите нокти, изкуствените мигли, коса, импланти и подобрения по външния вид на жените по-скоро ги отблъсква, отлкото да ги привлича. Тайната е в естествения непринуден стил.