10-те бюти престъпления преди 20-те ти години

Признай си – какво ли не си правила на 16...

 
 

Признай си – какво ли не си правила на 16...​

На какви ли не експерименти си подлагала визията си в тийнейджърските си години… Но истината е, че някои „трикове“, които си използвала тогава, днес изглеждат като истинска лудост за косата, кожата и ноктите ти.

Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според зодията, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

►►► 6 бюти грешки при нанасяне на руж

Надяваме се, че всичко това е останало зад гърба ти, но в случай, че все още си сантиментална към експерименталните си младежки опити – спри! Веднага! Ето защо:

Носила си изкуствени нокти

Модата за дълги акрилни нокти беше много актуална и силно търсена, и на никого не му хрумна, че изглежда ужасно! Напротив, нали?! Изкуствените нокти на 16 години са сигурен знак, че си най-готиното момиче в училище. Жалко, че понякога се отлепяха в най-неподходящия момент – по време на среща, например...

Извивала си миглите си

По някаква причина много от нас не са знаели, че извиването на миглите трябва да се прави преди да се нанесе гримът. И са действали точно наобратно. Резултатът е прилепнали нагоре мигли като пръчки, понякога с гънки от извиването. Добре, че миглите все още са на клепачите ти след всичкия този тормоз.

Скубала си веждите си (до изчезване)

Всички помним модата на „нулевите“ вежди, които бяха толкова изтънени, че чак не се виждаха (и няма значение, че формата на лицето ти е абсолютно неподходяща за това!)

Изгаряла си си кичур коса с машата

Уви, когато си била на 16 нямаше видеоклипове, в които да видиш как правилно да си направиш перфектните къдрици с помощта на маша, затова ти се наложи да се научиш сама. И не винаги успешно...

Лягала си си с грим (не веднъж при това!)

Когато си на 16 някак ти изглежда, че кожата ти завинаги ще бъде млада, стегната и сияйна. Затова защо да я съжаляваш, да се грижиш за нея и да я почистваш? Колко по-лесно е да мислиш само за грима си и защото е далеч по-лесно – да си легнеш направо с него. Така или иначе до сутринта всичко се разпада и гримът може да се измие много бързо с топла вода, без помощта на каквито и да е почистващи продукти. Още го правиш, нали?!

100% сме сигурни, че поне веднъж в младежките си години си отрязала бретона си сама

Истинско бюти престъпление! Което всяко момиче е направило поне веднъж, разбира се, в младите си и неопитни години. Все пак сега вече знаеш, че никога, никога, никога не можеш (а и със сигурност не трябва!) сама да отрязваш бретона си!

Прекалено ярък грим

Сигурно си забелязала, че момичетата от гимназията често изглеждат много по-зрели от момичетата на 25 години. Сега си спомни за себе си. До 20-годишна възраст гримът ти е бил такъв, че дори художник би завидял. Опушени очи, ярки устни, руж и разбира се, плътен тон фон дьо тен, предназначен да скрие всички младежки несъвършенства на кожата (което всъщност само ги подчертаваше де).

Пукане на пъпки

Колко пъти майка ти ти повтори да не пукаш пъпките си?! Поне стотици пъти… И какъв бе крайният резултат – възпаление и зачервяване, в най-лошия случай поява на инфекция и разпространение по цялото лице.

Спазване на ненужни и грешни диети

Когато вече си беше оскубала веждите, залепила изкуствените нокти и гримирала – нищо друго не оставаше, освен да отслабнеш, нали?! Все пак само така можеше да бъдеш перфектна! А като се замислиш било ли е нужно изобщо?

Сама си си боядисала косата

Почти всяко момиче има забавна история за първото домашно боядисване на косата си. Тъмни корени и светли краища, кичури и различен нюанс... очаквания и реалност - коренно различни.