10 тайни на британския стил (които трябва да узнаеш)

Как да се облечем в стила на англичанките?

 
 

Как да се облечем в стила на англичанките?

Всяка една от нас поне веднъж е търсила в Google някакви насовки, вдъхновена от стила на Кейт Мос, Сиена Милър и Алекса Чанг и други модни икони от острова. Разбира се, всички лъскави списания поне два пъти в годината правят разбор на модните тенденции и пишат затова как да се обличаш като най-стилните момичета в Лондон, но ние решихме да "разкопаем" малко по-дълбоко и да разкрием най-накрая всички модни тайни на британките (които пазят само за себе си).

Галерия: 14 култови визии на Кейт Мос, които ще...

Виж всички снимки

1. Няма твърде "сложни" тенденции

Модата не съществува без експерименти. Дори, ако новите тенденции ан пръв поглед изглеждат напълно неподходящи за нормалния ти живот, опитай ги. Поне в магазина. Кой знае, може би точно тази луда тениска или обувки с понпони ти липсват за една съвършена визия!

2. Винаги може да погледнеш в гардероба на гаджето си

Британците започнаха да дават назаем дрехите си на своите нежни половинки още преди огромните бомбъри и широки дънки да станат модерни. Ние, разбира се, нямаме нищо против да продължим и днес да използваме тази тенденция!

►►►9 модни правила от англичанките

3. С mix&match е по-добре да не експериментираш

Британците се шегуват, че единственото момиче, което експериментира със смесването на различни принтове, е Кейт Мидълтън.Останалите предпочитат да добавят доза ексцентричност към стила си по друг начин.

4. Забрави идеалния стил

Деликатно небрежна коса (разбира се чиста и сресана) винаги изглежда по-добре и по-интересно от идеално пригладената.

Галерия: 20 фешън урока от Кейт Мос

Виж всички снимки

5. Цени класиката, но не я носи в режим 24/7

Бяла тениска, тренчкот и класически балеринки с остър връх - семпли неща от известния "базов гардероб" ги има всяка стилна британка, но никоя от тях не ги носи 7 дни в седмицата. Достатъчно е само умело да ги преобразяваш с различни акценти.

6. "Правилната" небрежност винаги е подходяща

Забрави за прекалената прилежност и перфектно изгладената риза. Не бива да изглеждаш така, сякаш облеклото е единственото нещо, което вълнува съзнанието и времето ти. Не забравяй, че има моменти, в които самоиронията и небрежността не са излишни!

►►►10 неща, които трябва да имаш в гардероба си

7. Ти си първата, която пробва носите тенденции...

...дори, ако те изглеждат леко странни или откровено изтрещели! Да се освободиш от предрасъдъците (включително в модата) е едно от основните предимства на британките.

Галерия: Стилно! Как да носиш обувки с остър връх

Виж всички снимки

8. Ти носиш роклята, а не тя теб

Реши най-накрая да излезеш, облечена в рокля. Прекара три часа, оглеждайки се на огледалото и накрая все пак излезе с тениска и дънки. Роклите са страхотни, но не ги възприемай прекалено насериозно (като цяло и модата също): облечи я върху същите дънки, добави чифт груби кубинки и малка чанта. Бинго!

9. Кецове и маратонки са подходящи за всичко

Копринена рокля, костюм, туид...няма нещо, което да не може да се сприятели с любимите ти спортни обувки. Дълъг живот на маратонките и демокрация в модата!!!

10. За леопардов принт няма нужда от повод

Ако не знаеш какво да облечеш, просто избери леопард! Всички модни икони във Великобритания следват това модно правило - от Кейт до Сиена. Защо не подкрепим тази "хищническа" класика? Разбира се, леопадът total look не се брои!