10 съвета за домашните маски за лице

Събрахме 10 любпитни факта за маските за лице, с които резултатът ще бъде още по-добър!

 
 

Събрахме 10 любпитни факта за маските за лице, с които резултатът ще бъде още по-добър!

Сигурни сме, че обичаш да си правиш маски в домашни условия. Дори и ефектът от тях понякога да не се вижда веднага, самото усещане, че полагаш по-специална грижа за себе си и че се глезиш по някакъв начин, е удовлетворяващо. Ето как да действаш, за да постигаш по-добри резултати:

9 храни, които ще те избавят от акнето, виж в галерията по-долу:

Галерия: 9 храни, които ще те избавят от акнето

Виж всички снимки

►►► Странните маски за лице и коса на звездите

1. Хидратирай

Ако не можеш да посочиш основния проблем на кожата си и се луташ между подхранващи, регенериращи, витаминни и изглаждащи маски, тогава изглежда имаш всички тези проблеми, но може би не са твърде изразени… В такъв случай си направи супер овлажняваща маска. Тя ще бъде решението на всичките ти проблеми!

Ако кожата не е достатъчно хидратирана, другите полезни компоненти, съдържащи се в маската, няма да сработят (същото е като ако си жадна и изядеш едно парче шоколадова торта, ще утолиш ли жаждата си?!) А с хидратирането на кожата е възможно да забравиш за всичките си притеснения.

2. Използвай свойствата на парата

Най-добре е да нанесеш маската върху вече обработена на пара кожа. Разбираемо, най-вероятно не разполагаш със специално устройство вкъщи, затова просто загрей вода и я изсипи в купа, след което покрий главата си с кърпа и постой на парата за около 2-3 минути. Но преди това се увери, че кожата ти е достатъчно добре почистена от грима.

3. Нанасяй щедро

Маската трябва да се нанася щедро, като не бива да забравяш нежната кожа в зоната около шията и деколтето. Честно казано често шията издава реалната възраст много по-лесно, отколкото лицето.

4. Мултимаскинг

Ако кожата ти е от смесен тип (това са 80% от случаите), тогава спешно трябва да овладееш мултимаскинга. По-добре е да си осигуриш подходяща грижа за всяка зона, отколкото да си купиш най-евтиният и неефикасен продукт.

5. Не оставяй да засъхне

Ако използваш маска на основата на глина, не позволявай да засъхне и да се превърне в коричка. Изплакни веднага щом горния слой е засъхнал малко, в противен случай маската ще изтегли влагата от кожата.

10 задължителни храни за твоята кухня, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 задължителни храни за твоята кухня

Виж всички снимки

►►► 13 храни за перфектна кожа

6. Не прекалявай

Никоя маска, с изключение на професионалната, правиготвена от козметолог или дерматолог, не трябва да бъде върху кожата ти повече от 20 минути. Причините са две – безсмислено е, а и претоварва кожата. Оптималното време, което е напълно достатъчно е 10-15 минути.

7. Премахни маската внимателно

Не си мисли, че е достатъчно да премахнеш излишния остатък от повърхността на лицето си само с вода. След маската е най-добре да почистиш лицето с мицеларна вода или почистващ тоник, както обикновено, защото вече всички ценни вещества вече са усвоени.

8. Подготви си SOS опция

Има два типа маски: за редовна грижа и за еднократна. И двата типа са предназначени да решат бързо и лесно определен проблем. Те могат да ти осигурят повдигане на кожата и сияен ефект.

9. Не комбинирай със серум

И маските, и серумите съдържат много активни и дълбокопроникващи съставки. Да използваш и двете средства, означава да пропилееш свойствата на едното от тях.

10. Довери се, но провери

Ако някога си имала алергична реакция към коозметика, тогава задължително проверявай маската си преди да я приложиш върху цялото си лице. Нанеси тънко и остави да престои за 10-15 минути, като следиш реакцията на кожата си през целия ден.