10 съвета от гримьори за перфектен грим. Без забележки!

Направи си перфектен грим за снимки.

Направи си перфектен грим за снимки.

Сред най-често срещаните проблеми (поне при повечето момичета) е, че се гримираш красиво, включваш камерата и всичко изглежда не точно така, както в огледалото. Къде грешиш?

Топ решения за минималистичната ти грим визия, виж в галерията долу:

Галерия: Топ решения за минималистичната ти грим визия

Виж всички снимки

►►► 7 грим трика, които ще променят живота ти

Ето какво да направиш и как да се гримираш, за да изглеждаш перфектно на снимките? Разказват професионалните гримьори.

Нещо много важно: добрата подготовка!

Както по принцип и в ежедневието си, преди да се снимаш, трябва да подготвиш кожата си за нанасяне на козметичните продукти, а именно да я хидратираш добре, така че камерата да не подчертава местата с несъвършенства. Или използвай специална основа, за да премахнеш излишния блясък и разширените пори, характерни за мазната кожа.

Кожа за Photoshop

В обектива на камерата равномерната и гладка кожа е от първостепенно значение. Постигането на ефекта на Photoshop в реалния живот е доста лесно, ако използваш пудра в правилна комбинация - с четка за плътно покриване. Тази четка има специална форма и гъстота, която осигурява желания ефект. Нанеси кадифената пудра с кръгови движения равномерно върху кожа. И се увери, че Т-зоната е добре покрита.

Без контуриране - никога!

Всяка камера „изяжда“ обема и прави лицето плоско, така че не забравяй за контурирането. За да накараш лицето ти да изглежда като „маска“ и в същото време естествено, най-добре е да използваш бронзант. За да добавиш обем, изрисувай мислено на лицето си буквата „Z“ и започни да прилагаш продукта от линията на челото, водеща до скулите, а след това до линията на челюстта, преминавайки надолу по врата. Тази техника визуално ще направи лицето ти по-изящно.

Сияеща кожа

Кожата, която е по-мазна и винаги има блясък, изглежда добре на снимки, но има и някои тънкости, които ще уловиш най-добре, ако използваш хайлайтър: нанеси го в тези зони на лицето, които са по-мазни. Нанеси го пунктирано върху лицевата част на носа, като в никакъв случай не разширявай допълнително отблясъците до върха (това ще го удължи визуално, а ти не искаш това!), до вътрешния ъгъл на окото, а също и до долния клепач в стил Euphoria. Ако искаш да акцентираш върху профила на лицето, нанеси хайлайтъра върху най-изпъкналите точки на лицето, като започнеш от скулите, завършвайки с линията на шията.

Светли очи

В почти всички снимки очите са център на вниманието, така че те трябва да бъдат подчертани - да бъдат по-ярки и по-наситени. Дори ако правиш ежедневен грим в сиво или кафяво, черният цвят ще изглежда по-добре на снимката. Не забравяй за миглите - това ще даде визуална плътност. Нанеси плътно сенките, използвай три нюанса наведнъж: среден върху целия клепач и долната му част, светъл нюанс върху вътрешния ъгъл на окото и тъмен само върху гънката между клепача, за да се сдобиеш с чувствен поглед на всеки кадър. Нанасяй с четка, а не с апликатор и винаги използвай основа под сенките, за да изпъкне цветът в целия си блясък и сенките да не се размажат.

Руж

Ако планираш кадрите ти да бъдат в черно-бял нюанс, ружът е идеалното решение! Ако снимките са цветни, ружът ще направи лицето ти да изглежда по-младо. За да нанесеш правилно, трябва да потупаш ружа с четка, да се усмихнеш и леко да нанесеш върху еластичната част на скулите си в посока към ушите.

Грим за устни

За снимки винаги изберай червило с два или три нюанса по-тъмно от естествения цвят на устните ти, но не и нюд. Камерата ще открадне около 30 процента от цвета и устните ти ще изглеждат съвсем безлични. По същата причина не трябва да избираш и матови червила.

Перфектен тон за перфектен тен

Не забравяй, че добрата основа е пътят към най-добрите снимки. Работата на основата е да матира, визуално да изравни кожата и да позволи на фон дьо тена да се нанесе по-лесно и по-равномерно. И е по-добре да разпределиш основата с плътна четка, гъжа или пръсти.

Корекция на снимките

Всички текстури - пудра, крем и сенки - трябва да бъдат нанесени последователно и добре смесени. Тогава на снимките няма да има видими „пропуски“, но малките детайли могат да бъдат коригирани в приложения или с филтри. Все пак, ако всичко е направено перфектно от първия път, резултатът ще бъде отличен и няма да се нуждае от допълнителна обработка.

Финални щрихи

Ако случайно си нанесла твърде много фон дьо тен или пудра, нанеси на лицето си с малко количество фиксатор за грим и тонът ще бъде перфектен.