10 страхотни бюти трика за мързеливи момичета

Няма да повярваш колко практични съвети за разкрасяване събрахме на едно място!

 
 

Дали от мързел или липса на време, понякога ти се иска да се разкрасиш набързо.

Ето какво можеш да направиш, буквално за няколко минути.

Галерия: 15 звезди с катастрофален грим

Виж всички снимки

1. Прикрий израснал нокът с брокат.

Когато нокътят ти е израснал и е останало разстояние без лак, няма нужда да си правиш нов маникюр. Само разкраси ситуацията с малко лак с брокат в долната част на нокътя. 

2. Изтъркан лак по връхчетата? Отново добави брокат.

Лакът може да се начупи или изтърка по върховете на нокътя – случва се и на най-добрите. В тези случаи, използвай тънка четка, потопена в брокатен лак и изрисувай с нея красив френски маникюр. 

►►► Виж тук 10 трика за маникюра, които ще променят живота ти!

3. Хидратирай се, докато спиш.

Използвай нощния сън, за да се събудиш по-красива от всякога. За да е свежа, хидратирана и блестяща кожата ти на сутринта, трябва в организма ти да съдържа достатъчно количество вода. Няма нужда да се наливаш с течности преди лягане, защото резултатът ще е среднощни посещения до тоалетната. Вместо това, хапни повече зеленчуци и ядки на вечеря – те освобождават вода бавно и през цялата нощ.

4. Скрий израсналите корени на косата със страничен път.

Овладееш ли изкуството на безупречния страничен път, животът ти ще се промени завинаги. Рецептата? Обилно количество сух шампоан в корените, който да ги повдигне и държи на място. Разроши леко косата в корените с пръсти, за малко повече допълнителен обем. Накрая, прехвърли косата си на противоположната страна, на която обичайно я разделяш. Воала! Израснали корени? Какви израснали корени?

Галерия: 9 звезди, които трансформираха цвета на косата си...

Виж всички снимки

5. Имитирай по-гъста коса с нула усилия.

Ако искаш прическата ти да изглежда по-гъста, първо трябва да започнеш от корените. Прикрий всички голи места, особено там, където косата ти се разделя на път със сенки за очи. Единствено обърни внимание на цвета им, който трябва перфектно да се прелее с този на кичурите ти.

►►► Виж тук 9 сигурни начина да придадеш обем на косата!

6. Инвестирай в мултифункционален грим.

Ако идеята за режим за красота, който се състои от минимум 10 стъпки те изпълва със страх, избери „умни“ продукти за пестене на време и усилия. В момента, козметичните компании се надпреварват да създават продукти, който могат всичко. Фон дьо тен, който хидратира, скрива несъвършенствата и матира? Имаш го. Руж, който става и за червило? Никакъв проблем. Разпитай за мултифункционални и хитри продукти, следващия път, когато си купуваш козметика.

7. Превърни спиралата си в очна линия.

Очната ти линия е свършила, но в момента или нямаш време или излишни средства да си купиш нова? Тогава пробвай това...

Вземи тънка четка за нанасяне на очна линия и я прокарай през мократа четчица на спиралата.

8. Разреши проблема с накъсаните краища на косата.

Ако не си успяла да посетиш фризьора си навреме и косата ти вече се сплита и чупи в краищата, предлагаме ти разрешение на коварната ситуация, което не включва участието на ножици. Просто вземи любимото си олио за коса и нанеси няколко капки от него по краищата. Не само, че те ще изглеждат по-лъскави и здрави, но подхранващите сил на маслото ще помогнат за временното маскиране на чупещите се косъмчета.

9. Направи си опушен поглед за секунди.

Ако само мисълта за изкусното смесване на няколко цвята сенки върху клепача, за създаване на съблазнителен опушен поглед те изморява, то този трик е точно за теб. С помощта на молив за очи нарисувай знака # в ъгъла на окото. Накрая просто мини отгоре с четка, преливайки отвътре навън. 

10. Направи така, че старият ти фон дьо тен да отива на тена ти.

Без да си купуваш нов, по-тъмен нюанс. Все пак, след двуседмична ваканция из плажовете, кожата ти е добила шоколадов загар и не върви да се намажеш със светъл фон дьо тен. Капни върху опакото на ръката си от фон дьо тена, а отгоре поръси с бронзираща пудра. Разбъркай с четчица и нанеси върху лицето. Това наистина е гениален начин да потъмниш фон дьо тена си с няколко тона (зависи какво количество пудра ще добавиш).