10 разкрасяващи процедури, които да не правиш у дома

Виж кои популярни бюти процедури имат потенциал да се превърнат в същински кошмар, ако ги прилагаш сама у дома.

 
 

Внимание! Следващите бюти процедури, колкото и да са популярни, могат да имат опасни последици, ако ги правиш сама у дома.

1. Рязане на кожички

Изглежда от лесно, по-лесно! Изрязваш кожичките и готово. В действителност, това не е процедура, която да правиш, освен ако не си сигурна в собствения си професионалзъм. Ако толкова се налага, отрязването трябва да се случи по определен начин и с подходящи за целта ножици, но резултата от него е по-бърз растеж на кожичките за в бъдеще. Като цяло, да ги премахваш с рязане е грешна стратегия, която засяга състоянието на нокътните плочки. Придържай се само към размекването на кожичките със специален продукт и избутването им след това.

►►► Виж тук 14 проблема на момчиетата, които се лакират сами!

2. Почистване на лицето с електрическа четка

Електрическите четки за почистване на лице за домашна употреба са особено популярни напоследък. За съжаление, ефектът „уоу“, който трябва да получиш след използването им може да ти изиграе лоша шега. Истината е, че когато имаш определени кожни проблеми, като акне и възпаления, те могат да се разпрострат по други части от лицето заради четката. Бъди много внимателна, електрическите четки невинаги са подходящи за проблемната кожа.

3. Изсветляване на косата

Най-накрая, денят дойде. Решила си го и искаш да го изпълниш. Да станеш блондинка. И ще го направиш сама, в домашни условия. Спри дотук с мечтите си и просто посети салона, както правят не толкова сигурните във фризьорските си умения жени. Последствията са известни на всяка жена, осмелила се да експериментира с изрусяването – коса на жълти петна, гняв, разкаяние и тичане до магазина за по-тъмна боя с нахлупена върху главата шапка, защото никой, повтаряме никой, не бива да я види в този потресаващ вид.

Галерия: Най-модерните цветове при прическите за есента

Виж всички снимки

4. Пилинг

Домашният пилинг – рисковано начинание. Това ще ти каже всяка уважаваща себе си козметичка. При тази процедура типът на кожата е от съществена важност. Резултатите от неправилния избор на продукт за пилинг са: зачервяване, белене на кожата и дори изгаряния. Все пак, тук става въпрос за лицето ти. Недей да слагаш каквото ти падне върху него!

5. Натурални маски

Маските за лице от банани, кисело мляко, ягоди, овесени ядки и кой знае още какво, намерено в кухнята ти, са крайно неподходяща идея за разкрасяване. Първо, при приготвянето на маска от натурални продукти, трябва да бъдеш сигурна, че нямаш алергия към конкретните продукти. В противен случай подуването и сърбежът са ти в кърпа вързани!

Галерия: Женската красота по света

Виж всички снимки

6. Домашна кола маска

Сигурни сме, че по света съществува жена, която е успяла да премахне космите си с домашна кола-маска, при това без да се изгори или обели горния слой на кожата си. Без после да страда от врастнали косми и горчиви сълзи. Избегни неприятната ситуация и просто отиди на козметичка.

►►► Виж тук 8 различни стила кола маска и коя да избереш!

7. Домашен педикюр

Правенето на педикюра не е лесно. И не само поради факта, че трябва да стоиш прегърбена в продължение на поне половин час, режейки, пилейки и лакирайки ноктите на краката си. Най-трудната част всъщност е да „изстържеш“ слоя загрубяла като шкурка кожа от петите. Но твърде усиленото търкане води до появата на мазоли и пукнатини. Ако решиш сама да се справиш с положението, стой настрана от твърде груби пемзи и пили, вместо тях се спри на такива с по-деликатна повърхност.

8. Скубане на вежди

Разбира се, че можеш да отскубнеш някой и друг немирен косъм. Но не и да променяш цялостната форма на веждите си на своя глава. В най-добрия случай, след като оплескаш ситуацията тотално, ще отидеш на козметичка да поправи случилото се, но в най-лошия ще трябва да почакаш веждите ти да пораснат обратно.

9. Използване на скрабове за тяло

Тук историята е същата, както при използването на електрическа четка за почистване на лицето. В ентусиазма си да премахнеш всички несъвършенства от тялото, ти се спираш на възможно най-грубите скрабове, който буквално „издират“ горния кожен слой. Вместо да поправят положението, те остро го влошават. Честото използване на агресивни ексфолианти е подходящо само за здрава кожа, без несъвършенства.

10. Заздравяване на косата с кана

Поради неизвестни за нас причини, сред жените върлува мнението, че къната заздравява кичурите. В действителност, тя няма никакви подхранващи свойства, а просто „заглажда“ космените фоликули, правейки ги да изглежда по-бляскави (представи си я като грим за коса). Негативите обаче са много повече – заради изглаждането на фоликулите, косата изсъхва и става по-чуплива. Изводът – не прибягвай до къната, ако мечтаеш за здрава и красива коса.