10 проблема на всяка жена в нова връзка

Както ти, така и той, се изправяте пред важни дилеми в началото на връзката ви. Виж кои са те и как да ги преодолеете, за да издържат взаимоотношенията ви.

 
 

Трудно е да спечелиш джакпота от любовта.

А още по-сложно е, когато си в началото на нова връзка и двамата нямате особена представа какви ги вършите. Ето проблемите, с които се сблъсквате както ти, така и той, както и как да избягате ловко от тях.

Галерия: Какво казва зодията ти за начина, по който...

Виж всички снимки

1. Не знаете какво е положението ви.

Трудно е да знаете как се чувствате един спрямо друг, защото хората не се развиват с еднаква емоционална скорост. Това води до напрежение и въпроси от типа „дали аз го харесвам повече, отколкото той мен“, „дали не прибързвам“, „искаме ли същите неща“. Лошото е, че няма как да проведете сериозна дискусия в толкова ранна фаза.

2. Разпознаването на действията на партньора, вместо думите му.

В началото е много важно да следиш какво прави той, а не какво казва. Да речем, че той заяви „Много те харесвам, хайде да заминем някъде следващия уикенд“, ти си на седмото небе от щастие, само за да слезеш бързо на земята, защото той откаже пътуването няколко дни по-късно. Действията определено говорят по-силно от думите, стане ли въпрос за ранна връзка.

►►► Виж тук 8 неща, които карат мъжете да се влюбват в нас

3. Анализираш... но не бива да прекаляваш.

Всеки в началото на романтични взаимоотношения отделя време да обмисля случващото се (съобщения, срещи, секс), но е хубаво да не се втеляваш прекалено. Очевидно, това е трудно за постигане, но новата връзка е неизследвана територия. Наблюдавай как човекът срещу теб отговаря на стремежите ти и какво прави след това. Дали не се отдръпва? Или ги посреща с отворени обятия? Колко често иска да те вижда? Колко време желае да прекарате заедно, когато се срещате? Ако се съсредоточаваш върху това какво се е случило само един конкретен път, е пагубно. Мисли по-обширно.

4. Навигирайте важните събития.

Някои важни събития са дискутирането дали ще се срещате само един с друг, запознанството със семейството, къде и как ще прекарате ваканциите си. Важно е да разбереш, че в началото няма как да прекараш празника с роднините му или да го придружаваш на всички събития. Въпреки това, ако сте заедно от около година, редно е да разясните какви са очакванията ви спрямо тези казуси.

5. Разкриване на минали травми.

Решението да разкриеш преживяна травма, като сексуално насилие или тежка болест на новия си партньор, може да се окаже тежко. Не го засипвай с информация още в началото. Съветваме т, първо да опипаш почвата, преди да го запознаеш с тайните си, колкото и значими да са те. Разкрий му проблема, като започнеш с обяснението, че го правиш за да се сближиш с него и това е основна част от миналото ти.

6. Слагане на бариери за бившите гаджета.

Разговорите за бившите могат да се появят по всяко време във връзката, особено при наличието на социалните медии. Но някои неща трябва да бъдат ясно дефинирани. Поговорете с новия си партньор доколко е удачно да се споменават бившите, а по-нататък – дали някои от вас иска да се срещне на живо с предишно гадже.

►►► Виж тук 8 начина да бъдеш по-добро гадже през 2017

7. Как прекарвате свободното си време.

Хората имат различни очаквания за свободното си време. Например, ти обичаш да стоиш сама, а той иска да прекара всяка минута с теб. Трябва да говорите за това. Дали ще вършите всичко заедно или ти можеш да отидеш сама на питие с приятели? Пазаруване, екскурзии – винаги заедно, винаги отделно или нещо по средата?

Галерия: Как да го възбудиш според месеца му на...

Виж всички снимки

8. Справянето с политическите убеждения.

Може ли политиката да разруши една връзка? Някои хора издигат политическата си нагласа до толкова висока степен, че не биха се примирили с това най-близкият им човек да не я споделя. Но в зависимост от ситуацията, това може да не означава края на взаимоотношения ви. Има вероятност да имате различни позиции, но един от двама ви да не се впряга толкова. Каквото и да се случи, струва си да поработите над въпроса да преборите различието.

9. Сексуална дисфункция.

Ако един от двама ви има проблеми със секса – изпитва болка или нещо друго, сега е времето да го обсъдите. Причината е, че сексуалната дисфункция излиза наяве точно в ранния период от връзката. Освен това, обсъждането на тази трудност може да ви сближи, а не раздели.

10. Какво ще правим, когато свалим розовите очила?

Какво се случва, когато фазата на медения месец приключи? Когато вече сте стъпили във връзката, всеки с по два крака и не всичко е забавно и секси 100% от времето? Започваш да виждаш доброто, лошото и грозното. Трябва да помислиш дали се чувстваш разочарована или напротив – по-влюбена от всякога. За съжаление, двойките често попадат в капан и изкарват наяве най-лошите си черти.Прескочете заедно този капан.