10 признака, че връзката ви е неразрушима

Виж кои са знаците, че връзката ви ще издържи на всякакви препятствия!

 
 

Вярваш ли истински във вашата връзка?

Всеки брак или връзка може да се заздрави, дори и да ти се струва, че сте на границата на съвършенството. Ето ти списък на нещата, които правят хората, чиято връзка е неразрушима – провери дали всичко е така и при вас.

Галерия: Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Виж всички снимки

1. Помнят, че те са двама различни човека

Често при близки отношения се появява този проблем в комуникацията: трудно ти е да приемеш, че партньорът ти е съвсем друг човек. Много е яко, че си довършвате изреченията и имате много общи интереси, но всеки се нуждае от малко лично пространство, за да остане себе си, а не да загуби идентичността си.

2. Винаги намират време за общуване

Под „общуване” разбирай не да седят заедно пред телевизора, а да отделят някакво време само един за друг. Това може да е разговор по време на вечеря, съвместен спорт, общо хоби или романтичен уикенд без деца и умни технологии.

►►►ВИЖ ТУК: 10 доказателсвта, че той е мъжът на живота ти!

3. Определят правила за сложните разговори

Тази точка може да звучи като „планират споровете предварително”, което, разбира се, е невъзможно. Но всъщност става дума за друго. Партньорите в една здрава връзка могат да избират времето за обсъждане на сложен проблем така, че да не се опитват да го решат като повишават тон. 

4. Използват аз-съобщения

Обсъждайки възникналите проблеми, партньорите в неразрушимата връзка не се поучават кой какво да прави, а споделят собствените си чувства. Вместо фрази от типа „ти пак закъсня” можеш да кажеш „страхувам се аз да не закъснея за киното, когато някой друг закъснява”. Повече подробности за тези методи можеш да прочетеш в книгата на Юлия Гипенрейтер „Как да общуваме с детето”.

5. Избират общи пътища за решаване на проблемите

Ако има проблем в отношенията, е най-лесно да обвиниш партньора си за това и да не правиш нищо. Например, ако ти се струва, че той вече не те обича, можеш подсъзнателно да избегнеш контакта с него и да намалиш общуването. До момента, в който той не си помисли същото и не започне и той да се държи така. И тогава раздялата не е далеч. А можете просто да обсъдите ситуацията, да разберете половинката си и да намерите решение, за да съхраните връзката си.

Галерия: 12-те зодии и техните перфектни любовни съвпадения

Виж всички снимки

6. Опитват се да са спокойни

В разгара на караницата хората често губят самобладание, но спокойният разговор носи далеч повече полза от вайкането и сълзите. Помисли си кое ви успокоява и двамата: спортът, топлият душ, малката разходка, йогата – и не забравяй да се отпускаш.

7. Подкрепят се взаимно

В неразрушимата връзка партньорите се слушат взаимно и не дават съвети без да са ги помолили за това (а също и не се обиждат от половин дума). 

8. Балансират между времето си за партньора и за другите хора

Приятелите и заниманията без най-близкия човек обикновено внасят нещо ново във връзката. Затова не бива да се посвещаваш изцяло на партньора си, но не е нужно и да го жертваш заради приятелите си.

►►►ВИЖ ТУК: 10 неща, които карат мъжете да се влюбват в нас!

9. Поддържат романтиката помежду им

Здравата връзка няма строго определена цел, към която трябва да се стреми с все сила. Намери време за романтика, а не само за решаване на семейните проблеми и проверка на домашните на децата. И, съгласи се, че е много приятно, когато ти носи цветя без повод!

10. Споделят плановете и мечтите си

Съвместният живот е не само неотложни грижи и мечти за къщичка в гората след пенсия. Но и всичко, което е между това. Сподели с него мечтите си за Канарските острови следващия ноември, а той – за шишчетата на вилата през уикенда. Обсъждането на плановете сплотява!