10 признака, че трябва да промениш прическата си

Скуката от старата прическа е само една и то маловажна част причините, заради които да се замислиш за записване на час при фризьора.

 
 

Дългата коса е страхотна (ехо, кой не иска сложна плитка като на Елза от „Леденото кралство“?). Но понякога е готино да раздвижиш нещата и да се подстрижеш.

Отнемането на дължината от косата не само ще разнообрази външността ти, но може да донесе реални ползи на здравето на кичурите ти. Осмелиш ли се, горещо препоръчваме да се спреш на прическата „лоб“ - с дължина до ключиците.

Не само, че е супер модерна в момента, но и всички звезди я носят. Ако отговориш с „да“ на едно или повече от долните твърдения, значи е време да се подстрижеш.

Галерия: 15 прически, с които ще изглеждаш супер преди...

Виж всички снимки

1. Изсветляваш косата си или я боядисваш с „омбре“ ефект по краищата от поне година.

Звучи ли ти познато? Хайде, тегли ножицата на вече увредените от боята краища. Вземи пример от Алесандра Амбросио. „Алесандра искаше да скъси косата си от години, тъй като се беше изтощила от изсветляването. Вдъхновението бяха певиците Пати Смит и Деби Хари и така прическата се получи с рокендрол привкус“, обяснява фризьорката на супермодела Франки Фойе.

2. Прическата ти има обем в корените и по средата, но изтънява в краищата.

„Това е често срещно съотношение“, разказва фризьорката Брайс Скарлет, отговорна за късия „лоб“ на Джиджи Хадид. - Когато се отреже на тази дължина, прическата изглежда обемна от корените до върха“. Но ако косата ти по принцип е доста гъста, трябва да помолиш фризьора ти да я изтъни по средата и в краищата, защото в противен случай при скъсяването ще придобие триъгълна форма.

Каква трябва да е твоята прическа според зодията виж тук!

3. Косата ти е сплескана и безжизнена.

Скъсяването определено ще я съживи, а равните краища ще създадат оптическа илюзия за по-голям обем.

Галерия: Хороскоп на звездните прически

Виж всички снимки

4. Готова си да прежалиш дългите „плажни“ къдрици, но все пак искаш да запазиш вълните в косата си.

Малко по-дългият „лоб“ е точно за теб. Да, „плажните“ къдрици като на сирена винаги ще бъдат модерни и секси, но можеш да получиш най-доброто и от двата стила – хем да подкъсиш косата, хем да я стилизираш както пожелаеш. Справка – прическата на Бела Хадид, която виждаш на снимката.

5. Косата ти е заплетена и изглежда като „изпържена“ в краищата.

Естествено, можеш да използваш всякакви серуми и масла за коса, за да я разплетеш, но най-изпитаното средство за борба с проблема си остава подстригването. „Хубавото нещо на дължината „лоб“ е, че обикновено е подстригана на пластове. За това си сигурна, че през следващите три месеца ще израсне красиво“, допълва Фойе.

6. Харесваш късите прически от години, но никога не си се престрашавала да пробваш.

Тъй като „лобът“ е с дължина под раменете, все пак запазваш някаква дължина (например, пак ще можеш да прибираш косата си на опашка). Освен това, косата ти ще порасне отново без да усетиш. Няма защо да се притесняваш, дори късата подстрижка да не ти се понрави.

Галерия: Топ 17 звездни прически за всички времена

Виж всички снимки

7. Търсиш прическа, която да ти отива.

Това, което отличава стила „лоб“ от останалите прически е, че за разлика от тях той отива абсолютно на всеки. И все пак - подстриганата по този начин коса всъщност издължава лицето. Така че ако твоето е дълго, фризьорът ти трябва да се съобрази и да си поиграе с пластовете на косата ти и да ги направи да изглеждат по-обемни.

8 грешки, заради които косата ти изглежда мазна!

8. Искаш да изглеждаш по-висока.

Разбира се, имаш право да носиш каквато си искаш дължина на косата, но ето един интересен факт: ако си ниска, дългата прическа ще те накара да изглеждаш още по-ниска. Подстригването в стил „лоб“ технически доближава косата до лицето ти и пренася фокуса върху него, заради което изглеждаш по-висока (пропорциите на тялото ти се изравняват).

9. Мразиш да носиш дългата си коса пусната.

Но също така ти е омръзнало да я връзваш на опашка и небрежен кок. Ето защо „лобът“ е за теб – достатъчно къс, за да не ти влиза в очите и да те дразни, когато е пуснат, но все пак позволяващ връзване на опашка и стилизиране.

10. Затрудняваш се да си правиш прически.

Да, когато напуснеш салона дългата ти коса изглежда божествено. Но никога не можеш да докараш подобен вид в домашни условия. От друга страна, късата коса е много по-лесна за ежедневно стилизиране.