10 признака, че си пристрастена към фитнеса

Спортуването те прави яка (и в двете значения на думата).

 
 

Спортуването те прави яка (и в двете значения на думата).

 Но ако го правиш прекалено често, можеш да си помислиш, че нямаш нищо друго в живота си. Провери дали е така!

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

1. Това е първото нещо, което искаш сутрин

Дори и вечерта да си била доста активна и да си успяла да поспиш само няколко часа, ставаш и стъпваш на бягащата пътечка. След това, наистина, заспиваш докато обядваш, но пък си тренирала!

2. Тренираш без грим

Преди си прекарвала много часове, учейки от клипчета начините за гримиране, и си си спечелвала максимално намаление в магазините за козметика... Сега си облечена в спортен потник, без крем за лице и си вързана на опашка – и никога не си била по-щастлива.

3. Винаги има място за спорт в програмата ти

Дори и в най-натоварените дни успяваш да поплуваш в обедната почивка или да тичаш след три чаши вино. Съмнителна е ползата в тези случаи, но не злоупотребяваш. И не можеш да устоиш.

►►►ВИЖ ТУК: 6 неверни мита за хората, които тренират!

4. Показваш горди снимки в социалните мрежи

В Инстаграма ти има селфита от спортната зала, твои снимки с медали и всичко е в този дух. А който завижда, нека да се включи!

5. Харчиш много пари

Освен от абонаментна карта за готината спортна зала, имаш нужда и от онези маратонки и онзи екип, а също и от специална храна и тренажор вкъщи. И парите хвърчат.

6. Ядосваш се, ако не си успяла да тренираш

В тъпия магазин не е имало от любимата ти храна, забравил е за годишнината ви, и всички те изкарват извън нерви? Утре сутринта ще отидеш в залата за тренировки, ще си изкараш гнева и животът отново ще стане прекрасен!

7. Понякога няма за какво да си говориш с приятелите

Те не подкрепят безкрайното обсъждане на новите пилатес програми и няма и минута да издържат на кростренажора? И защо да си губиш времето с тях!

8. Помниш по-добре датите на маратоните, отколкото рождените дни

Понякога се подготвяш с месеци за маратон, но рожденият ден на сестра ти или забравеният вкючен тостер напълно се изтриват от паметта ти. Приоритетите ти са подредени така, както са всъщност.

►►►ВИЖ ТУК: 12 фитнес мита, в които да спреш да вярваш!

9. Вкусовите ти навици се променят

Преди си взимаше тортила в киното, а сега ходиш навсякъде с целина. Сутрин ядеш определени мюсли, вечер – определена салата... Всичко се е променило!

10. Поставяш си нови цели

И всичките са свързани със спорт: да тичаш по-дълго, да вдигнеш по-тежко. Той не разбира защо настроението ти е лошо, а ти просто си приключила тренировката по-рано, защото си разтегнала мускул. Продължавай в този дух, но не забравяй, че има живот и извън залата.