10 признака, че можеш да разчиташ на него

Дали един мъж е зрял или не, това не се определя от възрастта.

 
 

Дали един мъж е зрял или не, това не се определя от възрастта.

Това се определя от опита, възпитанието и мирогледа. На 27 един млад мъж може да притежава много повече качества, определящи израстването и съзряването му, от един 40 годишен, който винаги ще си остане тийнейджър. Ето как да разбереш, дали пред теб, наистина, стои възрастен мъж...

Галерия: 12-те зодии и техните перфектни любовни съвпадения

Виж всички снимки

Той не се поддава на твоите провокации

Ако се опитваш да предизвикаш конфликт, било то вследствие на емоциите или умишлено, той не само,че няма да се поддаде, но и ще намери начин да те успокои. Докато незрелият ще започне да спори с теб, дори ще ти повиши глас, за да те убеди в правотата си и така ще стане инициатор на кавгата.

Той знае кого желае и какво ти е нужно на теб

Без съмнение, един зрял мъж ще бъде лидер в отношенията ви, водещата фигура. Но той няма просто да взмима решенията къде да живеете и къде да заминете, а ще се съобрази и с твоите желания и предпочитания. Разбира от какво се нуждаеш и се стреми да ти осигури най-необходимото, докато незрелия не би се съобразил с твоите потребности, дори и с най-базовите.

Той поощрява плановете и начинанията ти

Без значение дали си решила да пътешестваш или да се занимаваш със спорт улегналият мъж ще те поощри, той ще се радва на твоето желание за нови знания и занимания. Незрелия ще намери 1000 причини да те разубеди, особено ако това не му харесва или е в разрез с личните му възгледи.

►►►ВИЖ ТУК: 10 сигнала, че няма да ти изневери!

Не се поддава на настроенията си

Не е важно дали има проблем в работата или колата се е повредила, той няма да допусне емоциите да завладеят ума му или по-лошо да те превърне в отдушник на проблема. Самоконтрол и такт са основните качесвта, които изграждат личността на мъжа.

Той ви глези от време на време

Той ти прави неочаквани подаръци или без повод те води на ресторант. Не му е нужен празник за това. Той просто иска да ти достави удоволствие. Той знае правилото, че когато жената е щастлива озарява всичко наоколо и прави щастлив и мъжа си.

Той е в състояние да носи отговорност и за двама ви

Едно от най-важните качества на улегналия мъж е умеението да носи отговорност. Той трябва да поставя цели на вашата връзка и да умее да ги постига и заради теб, трябва да се стреми да подобри качеството ви на живот.

Грамотно се разпорежда с времето си

Всеки узрял мъж трябва да може да разпредели времето си правилно. Макар и с пълен график, той е длъжен да намери време да те закара на работа или на лекар, да те вземе от там или поне да ти извика такси, ако по някаква причина не може сам да го направи. Такъв мъж няма да си позволи да прахосва време, като мързелува на дивана през почивните дни.

Той умее да ухажва

Ако винаги ти отваря врата, редовно ти носи цетя или ти поръчва десерт в ресторанта, отива до магазина по твоя молба, купува ти сладкиши, когато ти е тъжно и лекарства когато си болна, то ти може да бъдеш сигурна, че пред теб стои узрял, надежден мъж, с когото можеш да се чувстваш сигурна даже в трудните моменти.

►►►ВИЖ ТУК: 10 признака, че връзката ви е неразрушима!

Той няма да те кара да се чувстваш виновна

Чувството за вина е отличен начин за манипулация и именно мъжете обичат да го прилагат. Но психически стабилния, зрял мъж, уважаващ себе си и половинката си, никога не би си позволил подобна постъпка.

Той е готов да прави компромиси

Ако се окаже, че не можете да стигнете до консенсус, чрез градивен разговор, разбира се, той трябва да умее да намери компромис, който да не ощетява никого. Той знае простата житейска истина „Дай, за да получиш“.