10 правила на истинското приятелство

Заедно отслабвате, ходите по магазините, жалвате се от неуспешните си връзки. Твоята най-добра приятелка е твоят гръб. Тези 10 правила ще ти помогнат да направите приятелството ви още по-здраво.

 
 

Заедно отслабвате, ходите по магазините, жалвате се от неуспешните си връзки. Твоята най-добра приятелка е твоят гръб. Тези 10 правила ще ти помогнат да направите приятелството ви още по-здраво.

1. Внимавай с думите

Пази тайните й, никога не говори зад гърба й, но и не мълчи, ако някой в твое присъствие се опитва да извади кирливите й ризи.

Разгледай сладки татуировки за най-добри приятелки в галерията долу:

Галерия: Татуировки на най-добри приятели

Виж всички снимки

2. Приемай всичките й плюсове и минуси

Приятелството малко прилича на безусловната любов. Вие даже имате еднакви жестове, но дори и еднояйчните близнаци нямат 100% сходство в характерите. Може да се случи да не направи това, което я съветваш. Не я осъждай веднага. Вашите отношения са на основата на разбирателството, а не на критиката.

3. Не замитай конфликта

Ядосала те е или те е обидила? Понякога ни се струва, че е по-лесно е да почакаме, докато затихнат емоциите, отколкото да обсъдим проблемите. Всички искаме да избегнем скандалите, особено с най-добрите ни приятели. Така обаче нагнетяваме ситуацията повече. Трябва да помниш, че пред теб е сестра, която сама си си избрала и тя задължително ще те разбере.

►►►Тайните, които приятелите ти знаят за теб (а ти не знаеш)

4. Слушай, преди да говориш

Когато ти разказва за своите притеснения, първо ти се иска да й обясниш какво и как да направи. Но понякога на човек му трябва единствено събеседник, а не примерен гражданин. Почакай, докато тя те попита какво мислиш и как би постъпила на нейно място.

5. Разреши й да си живее живота

Не сте се врекли да си посвещавате цялото свободно време. И ако гаджето й иска да е с нея през празниците, това не е означава, че е нещастник.

6. Споделяй притесненията си

Приятелството е двупосочна улица. И ако ти се струва, че даваш повече, отколкото получаваш, кажи си го. Само не бъди агресивна и манипулативна. Бъди искрена.

7. Приземявай я

На всички ни трябва по някой ритник. Подкрепяй приятелката си, но ако видиш, че постъпва гадно, кажи и го директно.

►►►10 причини приятелките от детството да са най-добрите

8. Намери време за нея

В първи клас сте решили, че винаги ще бъдете заедно, но мъжете, работата, децата, пречат на плановете ви и не ти позволяват да тичаш при нея веднага, когато се обади.
За да не се отдалечите твърде много, по-често я кани да обядвате заедно, кани на гости, пуснете си за стотен път Нотинг Хил и пийте вино.

9. Радвай се на успехите й

Припомняй си, че не сте съперници и от сърце се гордей с постиженията й. Дори и да ти се струва, че работата й е по-престижна, гаджето – по-умно, а талията – по-тънка. Не можеш да се справиш със завистта? Не подхранвай това гадно чувство. Мисли за това, което ви събира, а не за това, което ви отличава.

10. Прави й комплименти

Да хвалиш другите е толкова приятно, колкото и да слушаш суперлативи по свой адрес. Не се притеснявай да повтаряш колко забележителна е тя и колко си благодарна за всичко, което е направила за теб. И колкото по-рано направиш това, толкова по-добре.