10 модни провала. Хюстън, имаме проблем!

Никой не може да ти помогне в тези случаи. Не ти се получава да изглеждаш стилно. Хайде да разберем къде се крие причината.

 
 

Никой не може да ти помогне в тези случаи. Не ти се получава да изглеждаш стилно. Обновяваш гардероба си всеки сезон, четеш модни статии в лъскави списания и следиш блоговете на звездите, но по някаква причина резултатът е плачевен. Добре де, не плачевен, но в никакъв случай не можеш да кажеш, че те радва образът ти в огледалото. Хайде да разберем къде се крие причината.

15 горещи модни тенденции за есента, които още са валидни – в галерията долу

Галерия: 15 горещи модни тенденции за есента

Виж всички снимки

►►►Топ 5 на модните грешки, които могат да те съсипят

Страх те е да експериментираш

Може би някога някой ти е казал, че ти отива класическият стил (често в най-лошото му разбиране – бяло отгоре, черно отдолу) или „неутрални“ трикотажни широки поли – и от този момент образът ти не се е променял.

Опитай да внесеш разнообразие в начина, по който изглеждаш: скучните безформени черни панталони по-добре да смениш с панталон тип цигара, а вталената блузка – с такава в мъжки стил.

►►►7 модни грешки, които французойките НЕ правят

Сляпо се доверяваш на модните митове

В една визия не трябва да съчетаваш повече от три цвята, обувките трябва да са съобразени с цвета на чантата, след 30-те ти години не е прието да носиш дънки и какво ли още не. Не е ли време да спреш да вярваш на тези твърдения? Нито едно от тях не е истина и не работи, затова, скъпа, давай смело и експериментирай.

Имаш проблем с аксесоарите

Обикновено тук има две причини за модния провал: или се притесняваш да не прекалиш и просто не носиш аксесоари по принцип, или напротив – слагаш всичко наведнъж, поради което всеки път изглеждаш все едно си избягала от цирка.

Намери златната среда, Коко Шанел неслучайно ни съветваше преди да излезем от къщи да свалим този аксесоар, който сме сложили последен. Копринен шал, ефектни обици или гривна – са достатъчни за casual-аутфита ти.

Посягаш само към безформени дрехи

Не, изобщо не визираме модерните овърсайз модели, а зловещите торбести рокли, бабините поли и най-страшното – блузите от сандък на прароднината ти.

Не умееш правилно да подбираш обувките си

В шкафчето ти за обувки все още има модели, които изглеждат все едно си ги купила преди повече от 10 години? Това е провал! Забрави за острите върхове, които се извиват нагоре и за правилото – винаги на токче.

Обувките в мъжки стил са много актуални – отиват и на женствения ти образ и на по-деловия. Избирайа кецове, ниски боти от различен материал и подобни щури модели.

8 неща, които унищожават визията ти според мъжете – виж ги в галерията долу

Галерия: 8 неща, които унищожават визията ти според мъжете

Виж всички снимки

Обуваш неправилния чорапогащник

Блестящият чорапогащник, телесен цвят, който превръща краката ти в нещо маслено, безумните рибарски мрежи, които трудно се съчетават с нещо, и разбира се, чорапи, имитиращи жартиери – кажи им твърдо „не“. Съветваме те да се присъединиш настоятелно към този моден бойкот.

Не обръщаш внимание на прическата си

Колкото и елегантна да е визията ти, спластената, чорлава коса, хваната на опашка, безмилостно ще я убие. В този случай нито аксесоарите, нито правилните обувки ще те спасят от оглушителния моден провал. Също и огромното количество лак по косата...

На мода са естествеността и минимализмът, така че се откажи от „сложните“ прически.

Прекалено много злато

Не признаваш масовата бижутерия – тя е за ученички, и среброто – също, то пък изглежда евтино и несериозно. Носиш гордо единствено златни бижута? Особено пръстени? И то задължително на всеки пръст? Хюстън, имаме проблем!

Не разполагаш с базов гардероб

Базовите вещи са основата на основите. И благодарение на тях можеш да си създадеш различни образи, които ще са актуални винаги. А колекцията ти от леопардови рокли, дънки със сърчица от камъни и съмнителните бабини блузки в стил „строга работна среща“, постоянно ще ти създават проблема „нямам какво да облека“.